Veronica bemachtigt nieuwe hitserie Gotham

Veronica bemachtigt nieuwe hitserie Gotham

Geschreven door Pieter Jongsma

Before Batman, there was Gotham. Veronica heeft Gotham, de nieuwe hitserie uit Amerika, weten te bemachtigen. Deze titel vormt vanaf 16 januari, samen met het nieuwe seizoen van de succesvolle serie Arrow, de nieuwe vrijdagavond van de zender: Superhero Friday. Gotham is erg populair in Amerika, waar het gemiddeld ruim 10 miljoen kijkers trekt en reeds is verlengd voor een tweede seizoen.

De serie vertelt het verhaal vóór Batman, Catwoman, de Penguin, The Riddler, The Joker en andere bekende karakters. Het start bij de kleine Bruce Wayne wiens ouders worden vermoord. Rechercheur James Gordon dient deze en vele andere misdaden in Gotham op te lossen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder anderen Jada Pinkett Smith, Ben McKenzie, Donal Logue en David Mazouz.

Before Batman, there was Gotham
Gotham City is de broedplaats van ’s werelds meest iconische schurken, de personen die later Batman, Catwoman, de Penguin, The Riddler en The Joker worden. Wat ging er vooraf aan deze personages? De serie start bij de moord op de ouders van de jonge Bruce Wayne (David Mazouz), die we later kennen als Batman. James Gordon (Ben McKenzie), de detective van Gotham, vormt samen met Harvey Bullock (Donal Logue) een team. Zij moeten deze grote moordzaak oplossen en komen daarmee veel in aanraking met opkomende schurken. Zo ontmoet James ook maffiabaas Fish Mooney (Jada Pinkett Smith), een krachtige, strenge dame die niet met zich laat sollen.

Gedurende de serie komen verschillende bekende karakters voorbij zoals Selina Kyle (Camren Bicondova), de jonge Catwoman, Ivy Pepper die later Poison Ivy is (Clare Foley), Oswald Cobblepot is de opkomende Penguin (Robin Lord Taylor) en Edward Nygma groeit naar The Riddler (Cory Michael Smith).

Superhero Friday
Veronica krijgt een geheel nieuw thema op de vrijdagavond, genaamd Superhero Friday. Series rondom (super)helden vullen voortaan de vrijdagavonden bij Veronica, waarbij misdaad, actie en helden de vaste ingrediënten zijn. Niet alleen Gotham draagt bij aan het nieuwe thema op vrijdagavond, maar ook het derde seizoen van de populaire serie Arrow is er onderdeel van. De serie scoorde bij Veronica in februari vorig jaar gemiddeld 10,1% marktaandeel in de doelgroep 20-54 jaar. Arrow gaat over de knappe Oliver Queen (Stephen Amell) die een alter ego creëert (The Arrow) en met pijl en boog de strijd met het onrecht aan gaat. Dit doet hij met hulp van zijn ijzeren rechterhand John Diggle (David Ramsey), technisch wonder Felicity Smoak (Emily Bett Rickards) en het nieuwste lid van het team: Roy Harper (Colton Haynes).

Gotham en Arrow
Vanaf vrijdag 16 januari is Arrow (seizoen 3) wekelijks te zien om 21.20 uur bij Veronica.
Vanaf vrijdag 16 januari is Gotham wekelijks om 22.15 uur te zien bij Veronica.

Bekijk Gotham op TVblik.nl/gotham