WK vrouwenvoetbal bij NOS

WK vrouwenvoetbal bij NOS

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De NOS zal in de zomer van 2015 alle WK-wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam live uitzenden. Ook de openingswedstrijd en de finale zullen rechtstreeks te zien zijn via de publieke omroep. Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen wordt van 6 juni tot 5 juli 2015 in Canada gehouden.

Het WK vrouwenvoetbal maakt deel uit van een akkoord tussen de FIFA en de EBU, de koepel van Europese Publieke Omroepen, waartoe ook de NOS behoort. Ook de Confederations Cup 2017 in Rusland - traditioneel 1 jaar voor het WK - zit in die deal. De overeenkomst werd vandaag getekend.

De NOS zond eerder ook live-wedstrijden uit van het eerste Europees Kampioenschap voetbal waaraan Nederland mee deed en nu dus het WK.
Het WK vrouwen 2015 wordt in Canada gehouden. Het Nederlands team plaatste zich recent en werd afgelopen zaterdag bij de loting ingedeeld in een poule met China, Nieuw-Zeeland en het gastland, Canada. Oranje begint het toernooi op zaterdag 6 juni in Edmonton tegen Nieuw-Zeeland. Ook de tweede wedstrijd tegen China is in die stad. Het treffen tussen Nederland en Canada tenslotte, wordt op maandag 15 juni in het Olympisch Stadion van Montreal gespeeld. Alle Oranje-duels zijn dus rechtstreeks te zien bij de NOS.

Bekijk NOS Studio Sport op TVblik.nl/nos-studio-sport