Showbizznetwork weekoverzicht - week 15 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 15 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren de 3FM Awards, Pauw, Dan Karaty, Gouden Bergen en College Tour in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 15.

De tweede aflevering van Goedenavond dames en heren trok afgelopen maandag meer kijkers dan de eerste aflevering van de Omroep MAX-serie. Naar de tweede aflevering van de opvolger van Moeder, ik wil bij de Revue keken 1.344.000 mensen. Naar de eerste aflevering van de dramaserie keken 1.126.000 mensen.

Het tweede seizoen van het RTL5-programma ADAM zoekt EVA is dinsdagavond van start gegaan met 545.000 kijkers. ADAM zoekt EVA was vorig jaar een groot succes voor de jongerenzender van RTL. Naar het eerste seizoen van het programma van Nicolette Kluijver keken wekelijks rond de 800.000 mensen.

In het voorjaar van 2013 ging het beroemde GTST-koppel Erik de Vogel en Caroline De Bruijn op reis voor RTL4. Erik en Caroline gaan opnieuw op reis voor het tweede seizoen van Romancing The Globe. Het nieuwe seizoen van het programma Romancing The Globe zal niet te zien zijn op RTL4 maar verhuist naar RTL8.

Jeroen Pauw mag door met zijn NPO 1-talkshow Pauw in seizoen 2015/2016. De talkshowhost is erg blij. “Ik ben blij dat het lekker gaat in het nieuwe format”, laat Pauw weten. “Het is niet alleen voor mij zelf, maar voor het hele team waarmee we het programma maken zeer prettig dat we het vertrouwen krijgen om door te mogen gaan”, aldus de talkshowhost.

Thekla Reuten speelt de hoofdrol in de nieuwe BNN-serie Tessa. De serie gaat over de stoere, politiek incorrecte lerares Tessa die rookt op de meisjes-wc, die het doet met de rector en die iedereen precies zegt waar het op staat. De leerlingen lopen met haar weg, maar volwassenen kunnen geen grip op haar krijgen. De opnames zijn afgelopen week gestart. Tessa is in het najaar van 2015 te zien.

Jeroen van Koningsbrugge zong vorige week donderdag zijn versie van Wit Licht in The Passion. Jeroen kreeg van producer John Ewbank toestemming om het nummer uit te brengen, maar van de EO/KRO niet. De omroepen zijn bang voor een boete van het Commissariaat van de Media. Ondanks het verbod door EO/KRO gaat Jeroen het nummer alsnog opnieuw opnemen en uitbrengen.

Na twee proefafleveringen begin dit jaar begon woensdagavond het volledige eerste seizoen van Gouden Bergen. De SBS6-serie wist alleen niet meer dezelfde kijkers te bereiken. Woensdagavond keken er slechts 462.000 mensen naar Gouden Bergen. De eerste twee aflevering begin dit jaar trokken 847.000 kijkers en 796.000 kijkers.

So You Think You Can Dance-jurylid Dan Karaty is boos op RTL om de manier waarop zij omgaan met het dansprogramma. Het programma is volgens hem in België nog altijd een succes is, maar in Nederland niet. “Vanwege geschuif met de programmering in de eerste helft van het seizoen”, laat hij weten. Karaty denkt dat het einde van het programma in zicht is door hoe RTL omgaat met het programma.

College Tour, de talkshow van Twan Huys, verhuist van NPO 3 naar NPO 2. Frans Klein, tv-directeur van de NPO, laat weten dat het programma daar beter past ‘qua profiel’. Het is de bedoeling van de NPO om de tv-zenders een duidelijker profiel te geven. “Er komen grotere verschillen“, laat Klein weten.

Dotan heeft donderdagavond de 3FM Awards voor Beste zanger, Beste single met Home en de Schaal van Rigter gewonnen. Kensington won donderdagavond de 3FM Awards voor Beste artiest rock en Beste album met hun album Rivals. Andere winnaars zijn onder andere Chef'Special, Ilse DeLange en Martin Garrix. De 3FM Awards trokken donderdagavond 432.000 kijkers.