Nieuwste reeks The Big Bang Theory start vrijdag bij Veronica

Nieuwste reeks The Big Bang Theory start vrijdag bij Veronica

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

‘s Werelds meest populaire nerds beleven binnenkort nieuwe avonturen bij Veronica. Het nieuwste seizoen van The Big Bang Theory is vanaf het nieuwe jaar om 20.30 uur op vrijdag bij de zender te zien en bevat een aantal grote veranderingen die voor hilarische momenten zorgt.

Zo heeft Raj, die altijd vrouwenschuw was, nu een relatie en de niet al te slimme Penny krijgt een verantwoordelijke baan bij een farmaceutisch bedrijf. Gaat dit goed komen? Ook Jim Parsons, die dit jaar voor de vierde keer een Emmy won voor zijn rol in de sitcom, keert terug als Sheldon Cooper.

Begin dit jaar is bekend gemaakt dat The Big Bang Theory werd verlengd met maar liefst drie seizoenen, wat betekent dat er ook een seizoen negen en tien volgen. In Amerika is de serie vaak de hoogst scorende van de week en daarnaast is het daar de meest gewaardeerde sitcom sinds Friends (2004). Dat de serie ook in Nederland populair is, bleek wel uit onderzoek van InSites Consulting.

Zij toonden aan dat The Big Bang Theory in Nederland op nummer twee staat van meest gewaardeerde buitenlandse programma’s van commerciële zenders. De sitcom behaalde een 8.0, net onder de nummer één die een 8.1 scoorde. Ook de cijfers van de uitzendingen in de vooravond liegen er niet om. The Big Bang Theory scoorde in november tot nu toe gemiddeld 8% marktaandeel om 20.00 uur in de doelgroep 20-54 jaar en 9,4% in 20-34 jaar. Daarmee is Veronica op dat tijdslot regelmatig de derde zender van Nederland in de genoemde doelgroepen.

Van seizoen 7 naar 8
Het vorige seizoen van de sitcom eindigde met veel veranderingen in Sheldons leven. Penny (Kaley Cuoco-Sweeting) en Leonard (Johnny Galecki) verloofden zich en maakten plannen om samen te wonen. Tot Sheldons grote verbazing, kwamen ze niet met z’n tweeën bij hem wonen. Amy (Mayim Bialik) speelde daar op in door Sheldon te vragen om bij hem in te trekken, maar dit was net iets te veel intimiteit voor de nerd. Tot overmaat van ramp kreeg Sheldon door zijn koppigheid problemen met de universiteit en ging zijn favoriete plek, de stripboekenwinkel, in vlammen op. Het werd hem even allemaal te veel en hij besloot er tussenuit te gaan.

In het nieuwe seizoen is te zien wat er met Sheldon gebeurt na zijn vertrek, maar ook hoe Penny’s leven grote veranderingen doormaakt. Ze geeft haar baan als serveerster op voor een nieuwe job, en wel bij Bernadette’s (Melissa Rauch) farmaceutische bedrijf. Maar lukt het de blonde Penny deze verantwoordelijke functie te vervullen? En wat doet deze verandering met de vriendengroep? De verlegen Raj (Kunal Nayyar) is ondertussen in de ban van zijn nieuwe vriendin Emily. Is zij een blijvertje?

The Big Bang Theory seizoen 8
Vanaf vrijdag 2 januari wekelijks om 20.30 uur bij Veronica

Bekijk hier de promo;

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.showbizznetwork.nl/website/wp-content/uploads/2014/12/150102_BigBang_aankBumper_VR.mp4"][/video]