Ranking The Stars scoort bij NPO 3

Ranking The Stars scoort bij NPO 3

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het BNN programma, Ranking The Stars, wist op Nieuwjaarsdag voor veel kijkers te zorgen. Het programma, wat gepresenteerd wordt door Paul de Leeuw, wist 604.000 kijkers te trekken bij NPO 3. Hoewel de concurrentie volop aanwezig was, wist NPO 3 zich goed staande te houden.

Om 22.15 uur zaten de 604.000 kijkers klaar om maar de speciale editie van Ranking The Stars: The After Party, te kijken. In de aflevering ontstond al snel een bijzondere sfeer. Henny Huisman liet weten geen fan te zijn van Sylvana Simons. Op de vraag, Wie neem je niet mee naar een nieuwjaarsreceptie, had Henny een opmerkelijk antwoord.

Hij had Sylvana op de eerste plek staan, wat inhoud dat Henny liever niet met Sylvana naar een nieuwjaarsreceptie gaat.  Sylvana was door het opmerkelijke antwoord van Henny sprakeloos. Henny vond Sylvana ''gewoon saai''. Paul genoot van dit antwoord en vroeg Henny of hij volgend jaar weer mee wilde gaan doen. 

De speciale editie van Ranking The Stars kon wel eens de allerlaatste aflevering zijn. De politiek wil minder humor op de publieke omroep. Of Ranking The Stars ook daadwerkelijk gaat verdwijnen is nog maar sterk de vraag. Met de kijkcijfers van Nieuwjaarsdag in het geheugen, past dit programma perfect bij NPO 3.

Ranking The Stars was ook het best bekeken programma van Nieuwjaarsdag voor NPO 3. Het leverde Paul plek 22 op in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor BNN kwam uit op 9,0 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.