Wie is de Mol? hints uit aflevering 1

Wie is de Mol? hints uit aflevering 1

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Donderdag was het dan eindelijk zo ver. De eerste aflevering van Wie is de Mol? 2015 was een feit en iedereen was tijdens en na de aflevering al aan het speculeren. De mol zou direct fanatiek zijn en zich hebben laten zien. De meningen zijn nog erg verdeeld en dat zal de komende tijd zo blijven. Het is dus tijd om wat hints op een rijtje te zetten.

Het treinstation
Op het treinstation weet niemand geld te vinden. Natuurlijk is het ook geen geweldige tactiek voor een deelnemer om geld te vinden in de eerste opdracht. Dan ben je direct minder verdacht. Viktor deed daar wel erg zijn best voor. De vrouw op de foto stond zo'n tien meter naast hem.

Lezen en schrijven
In twee kamers ligt een opdracht voor jokers met een bloemetje erbij. Hierin staat hoe ze jokers kunnen verdienen. Deze briefjes zijn geschreven door de mol zelf. Er zijn maar vier mensen die deze briefjes hebben gelezen: Margriet, Martine, Viktor en Marlijn. Heeft de mol de briefjes niet alleen geschreven, maar ook gelezen? Daarnaast ligt er nog een bloemetje naast de brief met 'de mol' erop. Margriet is ook een bloem.

Evelien maakt veel gebaren. Het zou best zo kunnen zijn dat 'Lezen en schrijven' staat voor het lezen van de gebaren die ze maakt. Als je ze opschrijft komt er misschien wel een tekst uit.

De monitoren
Wanneer Margriet binnenkomt in de controle kamer staat er op een scherm een logo van DE MOL en daaronder 'jij bent hier'. Margriet leest meteen 'ik ben hier'. Dus DE MOL is hier.

De executie
Tijdens de executie zijn er ook een aantal dingen die erg opvallend zijn. Zo is het DE MOL logo op de achterkant van de laptop in spiegelbeeld als Evelien haar test aan het invullen is. Als ze haar groene scherm krijgt hebben haar vingers een rare houding. Het lijkt alsof ze een boeddhabeeld nadoet die we eerder in de aflevering hebben gezien.

Ook opvallend: Als Pieter zijn rode scherm krijgt kijkt Ajouad de andere kant op. Het lijkt me niet dat er iets opvallender is als Pieter die naar huis moet.

Donderdag 20:30 is de tweede aflevering van Wie is de Mol? te zien op NPO1.
Bekijk Wie is de Mol? terug op TVblik.nl/wie-is-de-mol