Derde seizoen voor populaire SBS6-dramaserie Celblok H

Derde seizoen voor populaire SBS6-dramaserie Celblok H

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanavond is de laatste bloedstollende aflevering van seizoen twee van Celblok H te zien bij SBS6 maar de fans van de dramaserie hoeven niet lang zonder de gedetineerden te leven.

De succesvolle serie Celblok H krijgt een derde seizoen waarin Isa Hoes terugkeert in de rol van Suus Kramer. Ook Eva van de Wijdeven is in het nieuwe seizoen te zien als Freddy Hendriks.

De gevangenis PI de Banckert wordt ook in het derde deel van Celblok H geleid door directrice Agnes Brinkhorst, gespeeld door Barbara Pouwels. In de aflevering van vorige week was te zien hoe Suus uit de gevangenis kon ontsnappen. Vanavond is in de laatste aflevering van seizoen twee te zien met welk doel ze PI de Banckert verlaten heeft.

De plannen van Suus hebben niet alleen vergaande consequenties voor haarzelf maar ook voor Lies die juist op vrije voeten is gekomen. Ook gevangenisbewaarder Altan komt dankzij Suus in de problemen. Ondertussen is directrice Agnes Brinkhorst in alle staten door de ontsnapping van Suus maar wordt er ook een duister geheim blootgelegd door gevangenisbewaarder Beer.

Het eerste seizoen van Celblok H was in maart 2014 te zien bij SBS6 en was meteen een succes voor de tv-zender. Gemiddeld volgden 918.000 mensen, inclusief uitgesteld kijken, de spannende verwikkelingen van Suus en haar medegedetineerden tijdens het tweede seizoen van Celblok H. In de commerciële doelgroep 20-54 was hiermee het gemiddelde marktaandeel 13,5 procent.

Celblok H is gebaseerd op de Australische serie Wentworth waar op dit moment ook het derde seizoen opgenomen wordt van deze spannende dramaserie. Wanneer het derde seizoen van Celblok H precies te zien zal zijn is nog niet bekend.

De laatste aflevering van seizoen twee van Celblok H is vanavond om 20:30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk Celblok H op TVblik.nl/celblok-h