Viktor Brand koppelt dwangmatige schoonmakers aan fervente viezeriken in nieuw SBS6-programma

Viktor Brand koppelt dwangmatige schoonmakers aan fervente viezeriken in nieuw SBS6-programma

Geschreven door Pieter Jongsma

In het nieuwe SBS6-programma Schoon Genoeg koppelt Viktor Brand obsessieve schoonmakers aan mensen die al jaren geen poetsdoek meer aangeraakt hebben.

“Dit is het meest interessante programma dat ik ooit heb gemaakt”, aldus Viktor Brand. Schoon Genoeg is vanaf 20 april elke maandag om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Aan het begin van elke aflevering ontmoet Viktor twee zeer uiteenlopende mensen. In het ene huis reinigt de vrouw des huizes elke dag dwangmatig zes uur lang het hele huis. In het andere huis staat de troep overal, is de vieze vaat beschimmeld en praat Viktor met de eigenaar die onthult dat het toilet al zeven jaar niet is schoongemaakt. De twee ontmoeten elkaar in het huis van de sloddervos en gaan samen aan de slag. Het doel van het programma: de sloddervos helpt de schoonmaakverslaafde hopelijk van haar poetsdrang af en de sloddervos krijgt een schoon huis en een frisse start. Viktor maakt ondertussen met behulp van een leger amateurschoonmakers een openbare ruimte schoon, bijvoorbeeld bij de vrijwilligers van de dierenambulance of bij het plaatselijke zwembad of buurthuis. Aan het einde van de aflevering bezoekt Viktor het schoongemaakte huis om het resultaat te zien en te kijken wat ze ervan geleerd hebben.

Viktor Brand heeft veel zin in de nieuwe klus: “Zelf ben ik redelijk opgeruimd, maar mijn mond valt open van verbazing als ik zie hoe gedreven en obsessief sommige mensen elke dag schoonmaken. Maar ook de andere kant vind ik fascinerend. Je vraagt je toch af hoe het zo ver kan komen dat je hele huis vol staat met rommel en vuilnis. Overal zit natuurlijk een reden achter en dat maakt dit het meest interessante programma dat ik ooit heb gemaakt.” Viktor is dit voorjaar naast Schoon Genoeg ook nog tot en met 11 maart te zien in het SBS6-programma Hoeveel ben je waard? en vanaf 15 februari in nieuwe afleveringen van het succesvolle woonprogramma vtwonen.

Schoon Genoeg is vanaf 20 april elke maandag om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk Schoon Genoeg op TVblik.nl/schoon-genoeg