Thee plukken, foto's en het logospel

Thee plukken, foto's en het logospel

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Terwijl er nog maar één aflevering zal zijn waar geld te verdienen valt, staat de pot op een enorm lage 8750 euro. Nog nooit was de pot na aflevering 8 zo laag. Dat heeft de mol, samen met de programmamakers, goed gedaan. Rik koopt met behulp van de mol (of zichzelf) de giftshop van Wie is de Mol? 2015 leeg. Hij gaf al 1500 euro uit aan jokers en vrijstellingen. Ook Marlijn heeft de pot veel geld gekost.

Terwijl Rik en Marlijn het geld opmaken aan jokers en die samen delen, zorgt Margriet er juist voor dat er geen geld in de pot komt. Tijdens de eerste opdracht moesten ze precies 1851 euro plukken op de prachtige theevelden. Terwijl de kandidaten vertellen wat voor intelligente groep ze zijn rent Margriet direct naar beneden om alle centjes te plukken, terwijl Martine de grote bedragen plukt. Waarom niemand er op komt om helemaal boven op de berg te plukken is nog steeds niet duidelijk. Dat Margriet ervoor gezorgd heeft dat het tellen onmogelijk werd is wel duidelijk. Ook deze opdracht kwam er weer geen geld in de pot.

Tijdens het logospel moesten de kandidaten op zoek naar logo's die op de winkels in een straatje stonden. De eerste letter van die winkels maakten samen de naam van een winkel waar ze moesten zoeken voor geld. Terwijl Martine de pen verstopt, verdwijnt Chris in een apart steegje. Verdwijnen doet Chris toch al vaker. Vorige week zat hij nog de hele opdracht in een toilet van de trein. Deze verdwijntrucs lijken op mol Kim uit 2010 tijdens de Holland Village opdracht. Toch weten de kandidaten geld te verdienen door de goede winkel te vinden. Margriet nam de eer op zich, terwijl het toch echt Marlijn was die de naam van de winkel had gevonden. Dat maakt Marlijn nog minder verdacht.

Tijdens de derde opdracht moeten de kandidaten een parcours doorlopen zonder gefotografeerd te worden. Margriet trekt nog haar mooiste glimlach, maar helaas voor haar staat ze niet op de foto. Wel opvallend dat ze nu opeens geld ophaalt. Wil ze minder verdacht overkomen? Ook Chris zorgt ervoor dat er 250 euro in de pot komt. Rik, de nieuwslezer van de NOS, vindt het nog moeilijk om niet in de camera te kijken. Hij liep door het parcours heen zonder goede enveloppen te pakken en werd op de foto gezet. Marlijn stond ook op de foto, maar heeft wel een hele duidelijke tekening gemaakt van het parcours. Martine was toch weer de gene met de hilarische beelden. Net als bij het lasergamen en de verkiezingen was ze weer geweldig.

Daarom een ode aan Martine Sandifort. Bedankt voor het zijn van Martine Sandifort. We gaan je missen in de laatste echte aflevering van Wie is de Mol? 2015. We zien je weer in de finale.

Bekijk Wie is de Mol? terug op TVblik.nl/wie-is-de-mol