Married At First Sight: Het doek is gevallen voor Wilfred en Francois!
Bron: rtL

Married At First Sight: Het doek is gevallen voor Wilfred en Francois!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Onderweg naar Rheezerveen hebben Cathalijne en Laura het geen moment saai met elkaar. Laura maakt kennis met de hele beestenbende van Cathalijne.

De bench voor Laura staat al klaar

Laura krijgt een rondleiding door het huis van Cathalijne. De woonkamer bestaat uit met name een héle grote TV en een halfronde bank om te gamen. Op de bovenverdieping staat de bench al klaar voor Laura maar als ze lief is, mag ze bij Cathalijne slapen, maar daar moet Emma de ho wél even toestemming voor geven.

Na de rondleiding in huis mag Laura meteen de keuken in. Dat was tenslotte wat Cathalijne had gevraagd. Een vrouw die kan koken en die een goede kledingsmaak heeft. Dat eerste, daar kan ik niet over oordelen, ze hebben me nog niet uitgenodigd, maar dat tweede daarvan vraag ik me oprecht af of die wens van Cathalijne vervuld gaat worden.

Cathalijne is beter met dieren

Heel bijzonder om te zien dat Cathalijne een betere connectie heeft met dieren dan met mensen. Ik herken dat wel van mensen uit mijn eigen directe omgeving. Laura is gelukkig ook gek op dieren en ik vind haar zó bijzonder en zó lief. Ze heeft een hele goede invloed op Cathalijne die maar met geniepige speldenprikjes blijft plagen. Cathalijne heeft heel goed door dat Laura de rust zelve is en dat heeft een goede invloed op de paarden en ook op Cathalijne zelf.

Wat zie je er anders uit!

De ouders van Cathalijne komen op de koffie en al plukkend aan haar jurkje zit Laura naast haar schoonvader op de bank. Ik vind die man echt zo koddig. Hun gesprek wordt grof onderbroken door een van de honden van Cathalijne, die de rest van de taart van het aanrecht jat. Ik hoop niet dat er nog meer visite verwacht wordt.

Het trouwboek wordt samen met papa en mama bekeken en Cathalijne vindt het met name grappig dat ze ook de achterkant van haar kapsel nu een keer ziet. Het is maar waar je op let.

Weg met dat baardje

Patries en Stef worden wakker en het eerste wat Patries vraagt, of hij nog weet wat er staat te gebeuren. Ja, dat weet hij wel en dát doet wel een beetje pijn. Die baard moet éven iets anders. Ja jongen, je bent getrouwd met een kapster. Je haar was al niet oké en nu weer die baard van je.

Dus hoppatee hatseflats de tondeuse eroverheen en die rare donkere bavianenkleur aan de binnenkant van de baard is weg. Veel beter zo! Nu kunnen de sportkleren aan en kunnen ze gaan hardlopen. Stephan doet werkelijk álles, om te zorgen dat Patries hem leuk vindt. Misschien wel een beetje té veel.

Hij slooft zich uit in een koffie slash broodjeszaak en hij is er heel erg op gaan letten wat ze lekker vindt om het perfecte ontbijtje mee te nemen. Beetje jammer dat die Spaanse deur van het appartement niet opengaat en hij moet aanbellen om binnen te komen.

Patries en Stephan stijgen naar grote hoogte

Stephan heeft een avontuurlijke activiteit bedacht en vraagt voor de zekerheid even of ze hoogtevrees heeft. Patries laat zich lekker in de watten leggen dat is een ding wat zeker is. Ze wordt goed gepamperd. Ik hoop dat Stephan hier niet meteen bepaalde conclusies uit trekt. Leuk dat een vrouw zich lekker wil laten verwennen en achterover wil gaan zitten, maar er zíjn grenzen.

Ze gaan een wandeling doen op grote hoogte onder begeleiding van een Belg. Panty over je hoofd, helm op je knar en genieten van de prachtige natuur, hoog boven de grond op een wat wiebelig bruggetje. Wij horen een nostalgisch ‘Winnetou en Old Shatterhand’ muziekje voor wat extra sfeer en uiteraard wordt er nog even een vlog gemaakt. Stephan krijgt nog even uitleg welke pose hij het beste aan kan nemen voor op de foto.

Hardlopend de zee in

Patries en Stephan zijn nog lang niet door hun energie heen en al hardlopend gaan ze richting kust. De kleren gaan uit en huppakee zo de zee in, waar een heerlijke omhelzing de beloning is voor Stephans leiderschap en pampergehalte. 

Stephan weet het zeker. Patries vindt hem leuk! Ze geeft allemaal seintjes en signalen af en het kan niet anders…Patries voelt hetzelfde voor hem als hij voor haar. Ik help het je hopen, want ik gun het je van harte. Jij bent een léuke gast!

De man met de hamer komt langs

In Malaga loopt een geëmotioneerde Stephan buiten…en dat alléén. Omdat hij en Patries alles kunnen bespreken, is ook de vraag over de gevoelens voor elkaar niet heel bijzonder. Wat wél bijzonder is, is het antwoord van Patries en dat komt bij Stephan binnen als een mokerslag.

Patries is heel eerlijk geweest en heeft gezegd dat zij (nog) géén gevoel voor hem heeft. Daar gaan we weer. Een ‘friend-zone’ relatie. Stephan lucht zijn hart bij zijn beste vriendin. Hij is in tranen. Ze hebben een goed klik, ze matchen samen, ze hebben veel lol, het is gezellig en hij vraagt zich af of hij niet te snel té veel vraagt. Stephan is gewoon verliefd dat is duidelijk. Zijn vriendin adviseert dat hij vooral zichzelf moet blijven en dat hij haar niet moet gaan claimen!

Stephan zou in het échte leven op Patries zijn afgestapt, maar Patries was daar duidelijk in. Zij was zéker niet op hém afgestapt. Hij zegt het te snappen, maar hoe hard komt het aan als je liefde (nog) niet wordt beantwoord.  

Loes komt aan, na een lánge rit……van 1 uur

Na een ‘lange rit’ van een uur komt Loes aan bij Wichian. Oh ja, da’s waar ook. Loes houdt niet van autorijden en dan is een uur wel een lange rit. Gewapend met een bos bloemen (ja ook Loes heeft bloemen mee voor haar man) gaat ze naar binnen. Gelukkig is het huis geen ‘mannenhuis’. De kast met alle medailles en oorkondes van Wichians uitzendingen maken diepe indruk op haar. Loes is een gevoelsmens. Ja Loes wél!

Wat meteen opvalt is dat Boef er niet bij is. De uitleg hiervan is wat bijzonder. Boef heeft nog nooit zo lang alleen in de auto gezeten. Huh? Hoezo alleen? Jij zat er toch óók in? Loes vond het wat té gevaarlijk (heeft dat te maken met haar rijstijl?) maar de volgende keer als er iemand bij is, dan komt Boef mee. Hé? Als er iemand bij is? Ik snap er werkelijk geen fluit van wat ze bedoelt. Ik vind sowieso dat Loes een beetje vreemd doet. Dat vond ik de vorige aflevering al.

Hoe Wichian in Nederland kwam

Loes en Wichian gaan bij zijn ouders op bezoek. Hartelijke lieve mensen. Ze vertellen over de eerste levensjaren van Wichian. Dat hij te vondeling is gelegd in een papierbak en zo uiteindelijk in een weeshuis terecht is gekomen. De eerste zo belangrijke jaren van hechting heeft Wichian dus gemist.

Wichian geeft aan dat hij ermee om heeft leren gaan in de loop der jaren, maar ik zie hem zichtbaar emotioneel zijn. Ik neem aan dat die vinger in zijn oog niet was om een slaapkorstje weg te krabben. 

Loes heeft heimwee en wil naar huis

Tijdens een wandeling in het bos, geeft Loes aan dat ze niet blijft slapen. Ze heeft heimwee. Dat probleem heeft ze al van kinds af aan en het speelt met name op als ze een drukke periode achter de rug heeft. We kunnen wel stellen dat ze een heftige periode achter de rug hebben samen.

Loes praat héél makkelijk en geeft aan dat het góed gaat samen en dat ze heel graag wil dat het goed blijft gaan. Dat ze écht even een momentje voor zichzelf nodig heeft, omdat ze bang is dat het anders te snel voor haar gaat.

Wichian ziet er duidelijk teleurgesteld uit. Hij was graag naast haar wakker geworden en had alles in huis gehaald voor een uitgebreid ontbijt, maar hij snápt het wel (wat moet hij ook anders zeggen?)  Ach lieve Wichian, je moet maar zo denken; Beter rustig lopen dan doodlopen. Wel oppassen dat het niet gewoon logeerpartijtjes worden.

Richelle kan niet zoveel met de flauwe grappen van Maarten

Het échte leven van Maarten en Richelle is begonnen. Ze zijn alle twee aan het thuiswerken…in Enschede. Kopje thee, flauw grapje erbij van Maarten en die vraagt wel even voor de zekerheid of ze zijn flauwe grappen wel leuk vindt.

Richelle is daar inmiddels wel aan gewend maar af en toe vindt ze wel dat ze héél slecht zijn en soms kan ze er gewoon hélemaal niets mee. Burgerlijk gaan ze samen naar de supermarkt en haar man tilt gewoon 2 lege groene kratten richting flessenautomaat. Dat vindt Richelle er best wel heftig uitzien, alsof er elke week een feestje is. Nee niet élke week, maar wel óm de andere week!

Wen er maar vast aan

Die twee gaan lekker. Ze koken samen en toveren na de nodige tranen (van de uien) een heerlijke pasta op tafel. Tijdens het koken komen er echt fijne gesprekken op gang. Het lijkt sowieso alsof die twee gewoon overal over kunnen praten. Zo jammer dat niet alle stellen dit kunnen. (Ik noem verder geen namen Remo en Paula).

Richelle zegt zich enorm thuis te voelen bij Maarten en die klapt hem er meteen in: “Nou wen er maar vast aan”. Nou Maarten, je vrienden om je heen en je huis daar kan ze wel aan wennen, maar de locatie vindt ze écht iets minder! Het midden van Nederland is toch echt wel een stuk handiger.

Richelle heeft vlinders

Als ze Maarten aankijkt wordt Richelle heel vrolijk en denkt ze ‘wauw, dit is MIJN man’. Ja dat zit wel goed met die twee. Nu nog even uitvechten waar ze gaan samenwonen. Ga maar eerst eens even Ammerzoden ontdekken en onveilig maken Maarten. 

Maarten doet serieuze concessies voor een Tukker

Na de chips te hebben ingeslagen, hoeven ze zich alleen nog maar even om te draaien en ze staan voor het bier. Maar dát was niet wat Maarten in gedachten had. Hij wilde naar de andere kant want daar staan de kratten ‘groene jongens’ opgestapeld.

Soms moet je in een huwelijk concessies doen Maarten en dit is écht wel een dingetje. Ik hoop dat dit geen vriendschappen gaat kosten in de ‘man cave’ van Maarten. Richelle drinkt namelijk liever een ander merk, wat ik als Tukker die opgegroeid is met Grolsch héél goed kan begrijpen. Het lijkt wel azijn mett een verlopen THT datum, dat spul uit die groene fles. Met 2 gele kratten en een onvolledig boodschappenlijstje doen ze de rest van de boodschappen. Maarten is een kléin beetje van ’t padje af want de courgette die was er bijna bij ingeschoten. Bij de boodschappen dan wel te verstaan.

Patrick doet wéér een poging tot een gesprek

Ik heb met Patrick te doen dit seizoen. Hij heeft z’n handen al vol gehad zeg. Hij probeert wéér om de connectie te zoeken tussen Paula en Remco en vraagt wat de overeenkomsten zijn. Hij klinkt een klein beetje geïrriteerd. ‘Tja wandelen en we houden allebei van dieren’ zegt Paula. Woooooowwww maak me gek, dat is echt wel voldoende voor een goed huwelijk zeg! 

Remco is duidelijk. Als je het pad van de luchtige zaken nog niet eens bent afgewandeld, hoe kun je elkaar dan in vredesnaam vinden in de diepgang. Ik heb ook écht geen seconde het idee dat Remco welke zaak dan ook nog op wil pakken. Niet oppervlakkig en zéker niet in de diepgang. Ja ik geef het toe, het hééft even geduurd, maar inmiddels heb ik mijn mening een beetje bijgesteld. Hij is minstens net zo erg als Paula.

Paula heeft haar gevoel wel dégelijk getoond

Jammer dat we het volgende niet in de uitzending hebben gezien, want dat had bij mij en ik denk bij veel mensen een ander beeld van Paula geschetst.

Paula zegt namelijk, dat ze heeft geprobeerd een dieper gesprek aan te gaan met Remco. Ze heeft hem een blik gegund in haar verleden waarin Paula geworsteld heeft met een relatie met een brandweerman die een echte narcist bleek te zijn. De reactie van Remco hierop was: Oké. Top, kort verhaal, doen we verder niets mee.

Of toch wel? Remco geeft aan dat hij júist hier heel erg mee bezig is geweest, maar dat kwam er volgens Paula niet uit. Dat begrijp ik heel goed. Als ‘oké’ je enige reactie is en je komt er de ochtend daarna ook niet op terug, dan heb je het empathisch vermogen van een spliterwt Remco.

Het rode boekje van Patrick

Patrick laat er nog een analyse uit zijn rode boekje op los, maar ze kijken alle twee alsof ze het in Keulen horen donderen. Dit gaat écht never nooit meer goed komen met die twee. Patrick vraagt of ze niet misschien ook een keer lekker ruzie hadden moeten maken. Maar Remco wijst alles van de hand. Van Ruzie klapt hij ook dicht. Klap jij überhaupt wel eens ópen Remco?

Voor Remco is het zo duidelijk als het kan zijn. Als je 6 dagen bij elkaar op de lip hebt gezeten en je hebt elkaar gewoon op geen enkel gebied iets te vertellen, wat moet je dan. Remco en Paula kunnen het boek nog niet dichtdoen, er komt namelijk nog een ‘koppels-weekend’ aan. HELP!

Wilfred zet een punt achter de relatie

Patrick mag weer op pad en deze keer naar Emmen. Daar treffen we een zichtbaar aangeslagen Wilfred aan. Hij ziet bleek en is emotioneel. Wat is hier in vredesnaam gebeurd? Francois en Wilfred gingen zó lekker samen!

Uit zelfbescherming heeft Wilfred een punt gezet achter hun relatie. Francois heeft duidelijk aangegeven dat hij geen vlinders voelt voor Wilfred en als de liefde van één kant komt dan is het volgens Wilfred kansloos. Uit zelfbescherming, om te voorkomen dat hij straks écht nog véél meer verdriet gaat krijgen, heeft hij de knoop maar vast doorgehakt. Hij heeft het er moeilijk mee.

Wilfred Is verliefd en Francois duidelijk niet. Hoe moet dat nou tijdens het ‘koppels-weekend’?

Wilfred je kunt er wel mee stoppen uit zelfbescherming, maar het experiment is nog niet klaar. Er komt nog een ‘koppels-weekend’ aan, hoe ga je dat doen?

Wilfred geeft aan dat hij al een kleine week het gevoel heeft dat het maar van één kant komt en hij had nog wel hoop voor het ‘koppels-weekend’, maar die hoop is nu wel vervlogen. Hij gaat er wél naartoe, maar zit er écht niet op te wachten. We zullen gaan zien hoe dit verder gaat. Het kan toch niet zo zijn dat deze roze wolk spontaan een regenwolk wordt? 

Coming up: Gezinsuitbreiding in Rheezerveen, Richelle heeft een MEGA la vol sexy lingerie, zorgen over Loes en Wichian en .... het ‘koppels-weekend’  komt er aan!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!