Eric Corton nieuwe presentator van 't Oog

Eric Corton nieuwe presentator van 't Oog

Geschreven door Pieter Jongsma

Eric Corton is de nieuwe vaste presentator van NOS Met het Oog op Morgen op de dinsdagen. Na het vertrek van John Jansen van Galen is met Corton het team van presentatoren weer compleet.

Oog-presentator Mieke van der Weij verhuist van dinsdag naar zondag en volgt daar John Jansen van Galen op. Op dinsdag komt een plaats vrij voor Eric Corton. Vanaf 10 maart is hij elke week te horen. De radio dj is een bekende bij 't Oog; sinds 2013 is Corton invalpresentator.

Eric Corton: "Het Oog is natuurlijk een icoon van een programma en om daar onderdeel van uit te mogen maken is niet alleen heel speciaal...maar misschien ook wel een beetje een eer." Corton is bekend van 3FM-programma's als That's Live en 3voor12 Radio. Sinds 2004 maakt hij reportages voor Serious Request, de jaarlijkse inzamelactie van 3FM. Daarnaast presenteert hij al jaren de tv-uitzendingen van Pinkpop en Lowlands. Ook valt hij af en toe in bij het radioprogramma De Nieuws BV.

Marion van de Wouw, chef van NOS Met het Oog op Morgen, is blij met de nieuwe presentator: "Eric is een mooie aanvulling op het presentatieteam, ook omdat hij een andere achtergrond heeft. Hij heeft een prachtige stem en is een persoonlijkheid achter de microfoon. Dat Eric bij het Oog past weten we omdat hij al twee jaar regelmatig uitzendingen presenteert."