Eric Corton volgt Felix Meurders op bij De Nieuws BV

Eric Corton volgt Felix Meurders op bij De Nieuws BV

Geschreven door Daniël Schalk

Eric Corton volgt Felix Meurders op bij De Nieuws BV die bij het BNN-VARA-programma vertrekt. Eric Corton presenteert samen met Willemijn Veenhoven vanaf 1 september het programma 'De Nieuws BV' op NPO Radio 1. Dat werd zojuist in het programma bekend gemaakt.

Felix Meurders presenteerde het radioprogramma sinds 1 januari 2014 samen met Willemijn. Dj, presentator, zanger en (stem)acteur Eric Corton (1969), die eerder onder meer 'That's Live' bij BNN op NPO 3FM presenteerde, is al regelmatig invaller bij 'De Nieuws BV'.

“Het is voor mij een fantastische overgang en een stiekeme droom die uitkomt. Na vijftien jaar muziekradio maak ik de stap naar wat me mijn leven lang al interesseert en intrigeert: de wereld. En daar mag ik me straks via 'De Nieuws BV' dagelijks op journalistieke wijze mee bezighouden”, laat Corton weten.

Felix Meurders verteld over zijn vertrek: “Ik heb steeds gezegd: op het moment dat BNN-VARA een goede opvolger voor me heeft, maak ik plaats bij 'De Nieuws BV'. In Eric heb ik het volste vertrouwen. Goed om te zien dat hij dezelfde weg bewandelt als ik: van muziekpresentator naar het nieuws.” Meurders blijft wel, samen met Dolf Jansen, het wekelijkse radioprogramma 'Spijkers met Koppen' presenteren.

'De Nieuws BV' is het lunchprogramma van BNN en VARA, dat iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur te horen is op NPO Radio 1. Met veel vaste gezichten als Erben Wennemars, Ronald Giphart, Peter Kee, Sywert van Lienden, Fidan Ekiz en Pieter Derks.

In het Radio 1-programma zijn dagelijks gasten uit het nieuws te horen, politiek in 'Oh Oh Den Haag', ophef en vertier in 'De Druktemaker' en prominente smaakmakers in 'Het Allerbeste', zoals Youp van 't Hek, Jacob-Jan Boerma, Willemijn Verloop, Piet Hein Eek en Karin van Gilst.

Bekijk het dossier van Eric Cotron op TVblik.nl/dossier/eric-corton