EO in december met nieuwe jeugdserie Sams Kerst

EO in december met nieuwe jeugdserie Sams Kerst

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

NPO 3 komt komende december na Vrolijke Kerst, met Jeroen Spitzenberger en Hadewych Minis, opnieuw met een jeugdserie die aftelt richting Kerst.

De EO is bezig met de opnames van de nieuwe NPO Zapp-serie Sams Kerst. De serie vertelt over het achtjarige jongetje Sam, gespeeld door Rover van Gennep, dat in de kerstperiode met zijn familie van de grote stad naar een klein dorpje verhuist en het daar niet (altijd) gemakkelijk mee heeft.

In de serie zijn rollen weggelegd voor onder anderen Peter Tuinman, Anniek Pheifer, Tibor Lúkacs en Hilbert Dijkstra. De regie is in handen van dezelfde regisseur als van Bureau Raampoort en Noord Zuid, Michiel van Jaarsveld.

Het scenario is geschreven door dezelfde scenarioschrijver als van Sesamstraat en Verborgen Verhalen, Shirley Kragt-Gast. Over de inhoud van de serie laat de EO weten: “De vrolijke Sam van Vliet (8) verhuist samen met zijn ouders Els (Anniek Pheifer) en Lennart (Tibor Lúkacs) van de stad naar het kleine dorpje Gloed. Omdat Sams ouders druk zijn met de verhuizing en de komst van de nieuwe baby, gaat Sam zelf op ontdekkingstocht in zijn nieuwe woonplaats. Al snel merkt hij dat het er in Gloed wel anders aan toegaat dan in de grote stad.”

De EO vervolgd: “Zo moet hij wennen aan zijn nieuwe overburen Bor (9, Mika de Cloe), Fien (5, Rosa Bakker) en vooral aan Swaantje Donderwinkel (7, Fay Bakker). Hoe goed Sam het ook bedoelt, door hem lijkt juist alles mis te gaan. De kerstmarkt en het kerstdiner worden een puinhoop en tot overmaat van ramp laat hij het paard van Swaantje ontsnappen. Gelukkig weet opa Jacob (Peter Tuinman) vaak raad en helpt hij Sam om zijn eigen plekje te vinden in Gloed.”

Sams Kerst wordt geproduceerd door Endemol en is in de kerstvakantie 2015 te zien op NPO Zapp.

Bekijk Vrolijke Kerst op TVblik.nl/sams-kerst