Teenage Dream staat 200 weken in Amerikaanse hitlijst

Teenage Dream staat 200 weken in Amerikaanse hitlijst

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangers Katy Perry staat met haar album Teenage Dream al ruim 200 weken in de Amerikaanse album hitlijst. Het album uit 2010 is een succesvol album geweest voor de Amerikaanse zangers. Ook buiten Amerika scoorde de zangeres met dit album.

In Nederland scoorde Katy een grote hit met California Gurls. Bij dit nummer is de hulp ingeroepen van rapper Snoop Dogg. Dit was tevens de eerste single van dit album. De opvolger van California Gurls werd de single Teenage Dream (na de gelijknamige titel van het album). Ook dit werd een hit in Nederland.

Maar daar bleef het niet bij. Ook de derde single deed het goed. De derde single en opvolger van Teenage Dream, werd de single Firework. Dit nummer werd een grote hit en was ook een nummer uit de succesvolle film Madagascar. 

Als vierde en laatste single werd gekozen voor Last Friday Night (T.G.I.F.). Dit nummer werd ook een hit, maar haalde het niet bij de vorige drie singles. Ook in 2015 worden deze vier nummers nog regelmatig op de radiozenders gedraaid.