Summer Songs 2017 #3: Katy Perry

Summer Songs 2017 #3: Katy Perry

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Nederland leert in 2008 de Amerikaanse zangeres Katy Perry kennen. Meteen zet de zangeres zichzelf op de muzikale kaart met haar debuutsingle I Kissed A Girl. Dit nummer heeft behoorlijk veel tongen los gemaakt.

Daarna wist iedereen meteen wie Katy was. Het was dé droomstart voor deze zangeres. De tweede single, Hot 'N Cold, werd ook een groot succes. Dit nummer had iets typisch zomers; een vrolijke melodie en een vrolijke tekst die makkelijk in het gehoor lag. 

Na deze twee zomerse singles, bracht Katy nog een aantal nummers uit, zoals Thinking Of You. Die waren allemaal te vinden op het album One Of The Boys. Daarna kwam Katy in 2012 met haar tweede album Teenage Dream. Op dit album stond de grote hit California Gurls. Dit nummer was een regelrechte zomerhit. Hierbij riep Katy de hulp in van rapper Snoop Dog.

Samen brachten zij in 2012 dit nummer uit op single. De videoclip zorgde voor een zomers gevoel. Wederom had Katy een grote hit gescoord. De titelsong van haar album, Teenage Dream, was totaal anders dan California Gurls. Beide nummers waren niet met elkaar te vergelijken. Toch werd Teenage Dream ook een zomerhit. Dat nummer past perfect op een warme zomeravond. De videoclip was ook letterlijk behoorlijk zoet.

Het nummer Firework was ook een aardig zomers nummer te noemen. Dit nummer werd de titelsong voor het derde deel van Madagascar. Opnieuw wisten de combinatie film en muziek elkaar te omarmen. Beiden hebben enorm veel aan elkaar gehad. Katy scoorde er een wereldhit mee en zette zichzelf nog meer op de muzikale kaart. Dit nummer paste dan ook perfect in de animatiefilm.

Naast zomerse muziek, wist Katy ook een krachtig nummer uit te brengen. In 2012 werd het nummer Part Of Me uitgebracht. Dit was een hele andere, muzikale, kant van Katy. Het nummer was geen zomerhit, maar een nummer met een boodschap. De tekst was dan ook erg goed. Het was dan ook eens goed van Katy om zichzelf eens van een andere kant te laten zien.

Maar in 2013 ging Katy weer over tot zomerse muziek. Het nummer Roar werd weer een grote hit. In de bijbehorende videoclip danste Katy in de jungle met allerlei wilde dieren. De tekst en de melodie waren dan ook weer goed bij elkaar uitgekozen. Daarna kwam er een heel bijzonder nummer van Katy uit.

Na het nummer Roar werd Dark Horse als single uitgebracht. Dit was wederom een zomerse single, maar dan even anders. In dit nummer zat een hele bijzondere melodie. De één zou het leuk vinden en en ander kon het haten. Maar weer wist Katy zichzelf te onderscheiden. De bijbehorende videoclip was dan ook heel erg bijzonder. Het leek erop alsof Katy was veranderd in een Godin van Egypte.

Bij het nummer Dark Horse kreeg Katy weer hulp. Dit keer werkte Katy samen met Juicy J. Hij zorgde er mede voor dat Katy met dit nummer een hit wist te scoren. De tekst was weer makkelijk mee te zingen. Dit kon wel eens beschreven worden als een echte oorwurm, een nummer die niet meer uit je hoofd gaat.

Zeker vier jaar laten bracht Katy eindelijk weer nieuwe muziek uit. In dit jaar werd Chained To The Rythm uitgebracht. In dit nummer riep Katy de hulp in van Skip Merley. Deze single werd goed ontvangen door de fans. Een echt zomers nummer is het niet bepaald, maar vrolijk word je er wel van.

De tweede single van haar nieuwste album, Witness, werd het nummer Bon Appétit. Katy had letterlijk de smaak te pakken wanneer het ging om samenwerken. In dit nummer werkte Katy samen met Migos. Het werd een nummer waar veel dance invloeden in te horen waren. Ineens liet Katy aan de wereld zien (en vooral horen) dat zij nog veel meer kan, dan alleen zomerse single uitbrengen.

Haar nieuwste single is weer een echte zomerhit. Dit nummer heeft als titel Swish Swish. Hierbij kreeg Katy hulp van rapster Nicki Minaj. De melodie heeft dance én zomerse invloeden. Het heeft alles in zich om een zomerhit te  gaan worden. Wanneer je de melodie hoort, is het lastig om stil te blijven staan. Je moet er wel op gaan bewegen. Misschien wel één van de zomerhits van 2017!

Bekijk hieronder de videoclip van Katy Perry's California Gurls:

https://www.youtube.com/watch?v=F57P9C4SAW4

Volgende week is er weer een nieuwe editie van Summer Songs. Dan zal Summer Songs weer in het teken staan van film muziek. In de vierde editie staat het nummer van Stevie Wonder en Ariana Grande , Faith, voor de animatiefilm Sing centraal.