Nieuwe gezichten in tweede seizoen Thuis Voor De Buis

Nieuwe gezichten in tweede seizoen Thuis Voor De Buis

Geschreven door Sebastiaan Boers

De 81-jarige tweeling Cobie en Nettie en BFF's Lindcy en Sandy delen hun mening over wat er op televisie voorbij komt in Thuis Voor De Buis. Dit doen zij samen met nog negen andere uiteenlopende huishoudens. In het tweede seizoen van dit RTL 4 programma wordt acht weken lang de camera gezet op een vaste groep televisiekijkers. Hoe kijken zij in hun eigen woonkamer? En nog belangrijker: wat vinden zij van de hoogtepunten van de afgelopen tv-week? Pittige discussies worden daarbij niet geschuwd en hun ongezouten mening houden zij beslist niet voor zich.

Na een succesvol eerste seizoen, komen er in dit tweede seizoen enkele nieuwe gezichten voorbij. Zo maakt de kijker onder andere kennis met de familie Shirali uit het Drentse Hoogeveen. Ruim 25 jaar geleden kwamen vader Hamid en moeder Maryam naar Nederland vanuit Iran. Hij ging werken bij Fokker en zij werd sociaal pedagogisch hulpverlener. Samen met hun dochter Morwarid, die grafisch vormgeving studeert in haar laatste jaar.

Naast de familie Shirali komen ook Bertilia en Jack in beeld. Zij wonen in Amsterdam-Zuid. Hij is oud-bankier en zij was stewardess en is nu fotografe. Hun grote passie is Frankrijk, elke zomer vertoeven ze een maand lang in Zuid-Frankrijk. In september verblijven ze ook nog een maand in Parijs. Ze houden van kunst, muziek en literatuur. Daarnaast zijn ze beiden actieve hardlopers. Jack loopt zelfs nog halve marathons. Hun motto is ''Geniet van iedere dag''. 

De vriendinnen Lindcy en Sandy maken opnieuw hun opwachting in dit tweede seizoen. Ze leerden elkaar kennen in een nagelstudio in Amsterdam. Deze hippe moeders sporten, shoppen en stappen graag samen. Een andere hobby die ze graag samen uitoefenen is toch wel televisie kijken.

De leukste tweeling van Nederland, Cobie en Nettie, zijn ook weer van de partij. Deze tweeling werd weliswaar op een andere dag geboren, maar zijn toch een tweeling. Cobie werd namelijk om kwart voor twaalf 's avonds geboren en Nettie om kwart over twaalf. Ondanks hun hoge leeftijd (beide 81 jaar) staan ze nog midden in het leven. Ze volgen het nieuws, zitten samen op de breiclub. Ze zijn lief hebben humor en verbazen zich over alles wat er in het leven gebeurt en delen dat graag met de kijker thuis.

Naast Lindcy en Sandy, Cobie en Nettie en familie Hendriks wordt er wederom dit seizoen meegekeken met Christiaan en Marjolein, familie La Porte en familie Blank. Nieuw dit seizoen zijn: Jack en Bertilia, familie Shirali, Yvonne en Thera, familie Boer en Stacey Gray en Gary.

Thuis Voor De Buis is vanaf woensdag 25 maart 2015 om 21.30 uur te zien bij RTL 4. 

Bekijk Thuis Voor De Buis terug via TV Blik!