Recensie: Larie

Recensie: Larie

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Arie Boomsma laat zichzelf van een totaal andere kant zien''.

Een nieuw programma van de KRO met Arie Boomsma op de zondagavond. Onder de naam Larie brengt de omroep dit programma bij NPO 3 op de buis. Een humoristisch programma waarin veel gelachen mag worden. Presentator Arie Boomsma laat zich eens van een andere kant zien.

Twee teams van ieder twee cabaretiers nemen het tegen elkaar op om een stelling te verdedigen. De stellingen zijn vaak met een knipoog opgesteld. Aan de cabaretiers de taak om hier op geheel eigen wijze mee om te gaan. Het publiek heeft ook een belangrijke taak, zij bepalen welk team een stelling het best verdedigd.

Een mening onderbouwen was nog nooit zo leuk om te zien. De onderbouwing van de stellingen die Arie voorlegt worden op een goede en grappige manier opgepakt. Het publiek kan deze manier van humor wel waarderen. De cabaretiers worden wekelijks afgewisseld waardoor het programma verrassend blijft om te volgen.

''De KRO komt met een nieuwe comedyshow''.

Humor op de zondagavond is iets van steeds terug komt. Dit nieuwe programma past daar perfect tussen. Het weekend wordt op een vrolijke en grappige manier afgesloten met Larie. Het is een leuk, verrassend en bovendien vlot programma van en met Arie Boomsma.

Een ander debatprogramma van Arie Boomsma, Debat op 2, lijkt in de verste verte niet op Larie. Een nieuwe stap in de carrière van de presentator. Dit programma past ook goed bij Arie en Arie past bij het programma. Als iemand een programma goed kan leiden, dan is het Arie wel. Maar kan hij ook serieus blijven in dit programma?

De presentator laat zijn sterke kanten zien, hij is :scherp, direct, open, sociaal, betrokken en aanwezig. Dit komt ook goed terug in dit nieuwe programma. Voeg daar een vleugje humor aan toe en er ontstaat een vrolijk nieuw programma die voor een lach in de huiskamer kan zorgen.

Iedereen die het weekend met een lach wil eindigen, moet zeker iedere zondagavond om 21.25 uur afstemmen op NPO 3 voor Larie. Een klein negatief  puntje van kritiek; als de sfeer er eenmaal inzit, begint de aftiteling al bijna. Dit programma had wat meer uitzendtijd mogen hebben, het half uur is prima te doen, maar wel wat aan de korte kant.

Werkelijks niets lijkt te gek, geen stelling wordt niet onderbouwd zonder mening en geen grap blijft bespaard in Larie. Dit programma is iets nieuws en wat nog niet eerder in deze vorm te zien is geweest. De KRO heeft een nieuw, leuk en verrassend programma op de kaart gezet. Dit programma kan NPO 3 wel eens veel kijkers opleveren.

Ook Arie zelf kan is blij verrast door de grappen en de onderbouwende mening die hij te horen krijgt. Het is dan ook moeilijk voor hem om serieus te blijven als presentator. In dit programma is het dan ook totaal niet storend wanneer Arie uit zijn rol valt. Dat maakt het programma alleen maar een stuk leuker om te kijken.

De KRO biedt Arie de kans om zichzelf van een andere kant te laten zien. Dit experiment is zeker gelukt. Niet eerder zag de kijker Arie op deze manier een programma presenteren. Serieus zijn kan Arie als de beste, maar de rol van presentator van een comedyshow, lijkt Arie op zijn lange lijf geschreven te zijn.

''Larie is een programma met humor wat perfect past op de zondagavond van NPO 3''. 

Larie lijkt op een cabaret voorstelling met publiek die ''live'' de grappen mag beoordelen. Wordt een stelling goed onderbouwd, zijn de grappen scherp en vooral kan het publiek er om lachen? Door een publiek te laten stemmen, ziet de KRO meteen of dit programma aan kan slaan of niet.

Tel dit alles bij elkaar op en zet de televisie op NPO 3 en het weekend wordt ongetwijfeld met een lach afgesloten. Een programma wat nu al niet meer mag ontbreken op de (ver)nieuwde zondagavond van NPO 3. Arie lijkt perfect op zijn plek tussen de cabaretiers. Ook al laten de cabaretiers niets over van Arie, hij is voor hun een bron van inspiratie, op een leuke en grappige manier.

Larie is iedere zondagavond om 21.25 uur te zien bij de KRO op NPO 3. 

Bekijk Larie terug via TV Blik.