Recensie overzicht: Begin 2015

Recensie overzicht: Begin 2015

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het jaar 2015 is alweer op de helft. In de maand juli blikt de recensent van Showbizznetwork terug op de recensies van 2015. Welke programma's waren er allemaal nieuw en wat vond hij hier precies van? In totaal zijn er tot nu toe veertien recensies verschenen.

Van deze veertien zijn er zeven over RTL 4 programma's geschreven, drie over zowel NPO 1 als SBS6 en er is er één geschreven over NPO 3. Aan het einde van 2015 volgt er, net als vorig jaar, een jaaroverzicht van de recensies. Dan zal er ook recensie top tien verschijnen.

Over veertien programma's is een recensie geschreven. Waarom zijn juist deze programma's beschreven? Wat maakt deze programma's tot een succes of juist niet? Zijn de recensies positief ontvangen, of juist niet? Dit er meer wordt behandeld in deze speciale terugblik. 

Door het oog van de naald:

De allereerste recensie van 2015 ging over het RTL 4 programma, Door het oog van de naald. Na het succes van Heel Holland Bakt, dacht RTL 4 mee te kunnen liften op dit succes. Voor Nicolette van Dam een ideale kans om dit programma te mogen presenteren. ''Hobby veranderd in hard werken'' kopte de recensent over deze recensie. Het programma begon met een miljoenenpubliek, maar zakte later toch in. Voor iedereen die van naaien houdt, was het een leuk programma om te volgen.

Lees hier de recensie terug van Door het oog van de naald. 

Push The Red Button:

Hilarische televisie op de zaterdagavond. Het programma Push The Red Button was een goed gelukt programma. Met de verborgen camera werd onderzocht hoe nieuwsgierig Nederlanders zijn. Het resultaat loog er niet op, Nederlanders zijn enorm nieuwsgierig. Dit programma was slechts twee keer te zien bij RTL 4. De zender liet op Twitter weten dat er misschien een vervolg aan komt. Dit programma verdient gewoon meer afleveringen. Het is voor de kijker dan ook bijzonder vermakelijk om te zien hoe nieuwsgierig wij eigenlijk zijn.

Lees hier de recensie terug van Push The Red Button.

Anita wordt opgenomen:

In Anita wordt opgenomen ging Anita Witzier kijken bij een psychiatrische inrichting. Hoe leven de patienten en begeleiders met elkaar? Hoe ervaarde Anita het om op een gesloten afdeling te zitten? Dit alles werd op de voet gevolgd door de camera's van de KRO. Het vooroordeel van de psychiatrische inrichting probeerde Anita met dit programma weg te nemen. Voor de KRO presentatrice was het dan ook een bijzondere uitdaging.

Lees hier de recensie terug van Anita wordt opgenomen.

Life Story:

De EO had werkelijk goud in handen. In de natuurserie Life Story werd de natuur op een hele bijzondere manier gefilmd. Week in week uit zag de kijker de magische beelden van de natuur. Dit programma is tot nu toe het beste programma van 2015. Het was een enorm succes op de woensdagavond van NPO 1 ''Natuur zoals de kijker het nog nooit eerder zag'' schreef de recensent bovenaan zijn recensie. Een natuurserie zoals deze zijn er nog maar weinig gemaakt. De reacties over deze serie waren dan ook lovend. Ook de recensent van Showbizznetwork heeft met veel bewondering naar Life Story gekeken.

Lees hier de recensie terug van Life Story.

Jo Frost Nanny on tour:

De Amerikaanse supernanny Jo Frost kwam voor een bezoek naar Nederland. In een speciale Nederlande tour hielp de supernanny Nederlandse gezinnen met het opvoeden van hun kinderen. Jo is geen onbekende voor RTL 4. De commerciële zender zond namelijk al vaker programma's van haar uit. Op geheel eigen wijze stond Jo de ouders met raad en daad bij. Het resultaat was iedere week weer verbluffend. Nederland zat duidelijk te wachten op de hulp van Jo.

Lees hier de recensie terug van Jo Frost Nanny on tour. 

Dat ding van tante Es:

Niemand minder dan de leukste tante van Nederland kwam met een eigen talkshow. De tante van presentator Jörgen Raymann, tante Es, heeft het eindelijk voor elkaar. In haar eigen talkshow ontving ze wekelijks Bekende Nederlanders die in haar ''achtertuin'' plaats nemen. Op geheel eigen wijze vroeg ze haar gasten het hemd van het lijf. Het was een leuk en vermakelijk programma om te kijken. Een typetje neerzetten is één ding, maar om een typetje levendig te houden is een tweede. Tante Es is een echt persoon geworden en kon afstand doen van Jörgen Raymann.

Lees hier de recensie terug van Dat ding van tante Es.

Wie heeft de leukste?!

Het ''succes'' van Lachen om home video's kreeg een opvallend vervolg. In Wie heeft de leukste?! mochten drie kandidaten een filmpje laten zien aan een jury. Is het filmpje leuk genoeg dan kreeg een kandidaat een leuk geldbedrag. Maar is het filmpje niet leuk, dan volgde er een genadeloze eliminatie. Met dit programma liet SBS6 zien over lef te beschikken. Een succes is het helaas niet geworden, maar binnenkort start en een soort gelijk programma, Moppentappers.

Lees hier de recensie terug van Wie heeft de leukste?!

Popster!

Misschien wel één van de leukste programma's van 2015. De nieuwe talentenjacht Popster! zet de vrijdagavond van SBS6 weer (even) op de kaart. In deze nieuwe talentenjacht werd gezocht naar de leukste poppenspeler. Dit programma gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij. De presentatrice kreeg hulp van meneer Wijdbeens, oftewel André van Duin. Een gezellig familieprogramma wat te zien was bij SBS6, wat wellicht een tweede seizoen gaat krijgen.

Lees hier de recensie terug van Popster!

Larie:

Presentator Arie Boomsma werkte vrolijk mee aan een hilarisch programma. In Larie werden verschillende stellingen op een humoristische manier verdedigd. Een groep (bekende) cabaretiers gingen met elkaar in debat op een leuke, frisse en hippe manier. De recensent van Showbizznetwork heeft hier met veel plezier naar gekeken. De kijker kon het programma echter niet vinden. De kijkcijfers van dit KRO programma vielen nogal tegen. Wie weet gaan een eventueel tweede seizoen naar een andere dag én tijdstip.

Lees hier de recensie terug van Larie.

Lekker Nederlands:

Niemand minder dan Jurk! (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven) en Nick & Simon hielpen SBS6 op de zaterdagavond. Een muzikaal programma op de zaterdagavond wat een voorzichtig succes(je) bleek te zijn. Dit programma was zo hilarisch leuk dat er een recensie over geschreven is. Bekende nummers werden herschreven door beide teams. De nieuwe teksten waren zo grappig en bevat zoveel humor, dat het programma leuk was om te volgen. Muziek in een programma bleek te werken, merkte ook SBS6. Dit 'succes' krijgt vast en zeker een vervolg.

Lees hier de recensie terug van Lekker Nederlands.

Superkids:

Een nieuwe talentenjacht bij RTL 4 op de vrijdagavond. In Superkids werd gezocht naar kinderen met een speciaal talent. Alles kan en mag voorbij komen, als het maar een talent is. Het programma lijkt op een mix tussen The Voice Kids en Holland's Got Talent. Wat deze talentenjacht uniek maakt is toch wel de verrassende juryleden. De juryleden zijn niet typische juryleden wat het weer bijzonder maakt om te volgen. Dit bleek te werken, Superkids was een goed succes voor RTL 4.

Lees hier de recensie terug van Superkids. 

De Wensboom:

In De Wensboom ging presentator Johnny de Mol opzoek naar kinderen met een speciale wens voor een ander. De wensen die er in de speciale boom gehangen worden, kunnen uitkomen. Het programma zat goed in elkaar en ook de rol van Johnny is erg positief. Het is een echt feelgood programma geworden wat wekelijks vele kijkers aan de buis gekluisterd hield. De Wensboom deed erg sterk denken aan een onderdeel van een SBS6-programma Wie Goed Doet?!

Lees hier de recensie terug van De Wensboom. 

De Jopie Parlevliet Show:

Pas na de tweede aflevering van De Jopie Parlevliet Show is er een recensie verschenen. In deze talkshow kruipt cabaretier Richard Groenendijk in de huid van Jopie Parlevliet. Deze Rotterdamse dame heeft eindelijk een eigen talkshow. Het doet sterk denken aan de talkshow van tante Es. Alleen Jopie's talkshow is scherper, unieker en gedurfder dan die van tante Es. Een leuke hippe talkshow op de zaterdagavond van RTL 4 die prima bij de zender past.

Lees hier de  recensie terug van De Jopie Parlevliet Show.

Puur Geluk:

De laatste recensie van juni ging over Puur Geluk. Dit nieuwe RTL 4 programma wordt gepresenteerd door Nance. Het is voor de blonde presentatrice een mooi nieuw programma om zichzelf weer op de kaart te zetten. In Puur Geluk worden mensen op een speciale manier voorzien van een geluksmomentje. De mensen hebben zelf niets in de gaten en zijn dan ook enorm verbaasd. Dit alles is vastgenomen met de verborgen camera. Als kijker leef je helemaal mee met het verhaal van de mensen. Een geluksmomentje wordt dan deze mensen dan ook zeker gegund. Het is een trend is steeds meer programma's: mensen op een bijzondere manier helpen. Deze trend maakt laat een positieve trend zien.

Lees hier de recensie terug van Puur Geluk. 

Ook vanaf juli 2015 zullen er nieuwe recensies te vinden zijn op onze website. Eind december zal er een terugblik volgen over het jaar 2015. Dan worden de tien beste en leukste programma's te zien zijn in dit speciale jaaroverzicht. Voor het zover is, zullen er nog vele recensies volgen. Benieuwd naar de volgende? Houd dan zeker onze website in de gaten!