Vanavond de vijfde editie van The Passion op NPO 1

Vanavond de vijfde editie van The Passion op NPO 1

Geschreven door Daniël Schalk

Het is Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen, en na vier eerdere succesvolle edities van The Passion is het vanavond tijd voor de vijfde editie van The Passion. Voor de jubileum editie van The Passion is de binnenstad van Enschede gekozen als decor.

In The Passion wordt het lijdensverhaal van Jezus op eigentijdse wijze vertolkt. Na Syb van der Ploeg, Danny de Munk, René van Kooten en Jan Dulles wordt de rol van Jezus voor de vijfde keer vertolkt door Jim de Groot. De rol van Maria wordt na Do, Berget Lewis, Anita Meyer en Simone Kleinsma vertolkt door Shirma Rouse.

Jeroen van der Boom speelt de rol van Petrus en de rol van Judas wordt vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge. Jon van Eerd kruipt in de vijfde editie van The Passion in de rol van Pontius Pilatus en Robert ten Brink is dit jaar de verteller. Bridget Maasland doet verslag van de processie. De muzikale begeleiding is dit jaar wederom in handen van Eric van Tijn en zijn orkest.

Vorig jaar speelde The Passion zich af in Groningen. Rollen waren vorig jaar weggelegd voor onder andere Jamai Loman, Stanley Burleson en Jack van Gelder. The Passion behaalde vorig jaar een record aantal kijkers. Er keken vorig jaar ruim 3,2 miljoen mensen naar The Passion, het jaar daarvoor keken er 2,3 miljoen mensen. Het jaar daarvoor keken er 1,7 miljoen mensen.

The Passion is dit jaar niet alleen live te zien op NPO 1 maar ook live te volgen via NPO Radio 2. Van 18:00 uur tot 01:00 uur doet NPO Radio 2 live verslag vanuit Enschede. Tussen 20:25 uur en 22:00 uur zendt NPO Radio 2 The Passion integraal uit. NPO Radio 2-dj’s Bert Haandrikman, Stefan Stasse en Henk van Steeg presenteren de hele avond op NPO Radio 2.

The Passion is vanavond, donderdag 2 april, om 20:25 uur te zien op NPO 1.

Bekijk The Passion op TVblik.nl/the-passion