Column: ‘The Passion is opgestaan uit de dood’
Bron: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen

Column: ‘The Passion is opgestaan uit de dood’

Geschreven door Daniël Schalk

We kregen vanavond een ‘nieuw’ verhaal voorgeschoteld in de Hemelvaart-editie van The Passion. Het was een Passion zoals we al 10 jaar kennen van Pasen, maar dan zonder de kus van Judas en een gevallen ster als Barabbas. Een goede actie. Het idee achter The Passion was om het paasverhaal op een moderne manier te vertellen aan mensen die het verhaal niet kennen, maar inmiddels kennen we dat verhaal.

The Passion is zijn doel voorbij en dat zorgt ervoor dat de traditionele editie op Witte Donderdag nog maar weinig verrassend is. De kritiek op de afgelopen editie verbaasde mij dan ook niets. Als je inmiddels voor de rol van verteller al bent aangekomen bij het rijtje BN’ers die geen volledige zinnen kunnen uitspreken, is het écht hoog tijd voor verandering. En verandering is niet altijd slecht, zo bleek vanavond.

Niet alleen Jezus, maar ook The Passion stond vanavond op uit de dood. Ruud de Wild ontpopte zich tot een ware Daan Schuurmans en wandelde net als Daan in Het verhaal van Nederland af en toe de geschiedenis in. Ik heb de processie en de daarbij horende niet boeiende interviewtjes absoluut niet gemist. Het verhaal stond nu centraal. Dus, wat komt hierna? The Passion Pinksteren, Kerst? Ik ben voorstander!