Eerbetoon aan Thé Lau vanavond op NPO 1 en NPO 3

Eerbetoon aan Thé Lau vanavond op NPO 1 en NPO 3

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Naar aanleiding van het overlijden van Thé Lau zendt AVROTROS vanavond een drietal programma's opnieuw uit als eerbetoon aan de voorman van de Nederlandse rockband The Scene.

Om 20.30 uur is op NPO 1 de aflevering van Ali B op Volle Toeren met Thé Lau te zien en om 21.50 uur op NPO 3 Het Verhaal van Thé Lau met aansluitend het afscheidsconcert van The Scene.

Ali B op Volle Toeren (20.30 uur, NPO 1)
In deze aflevering van Ali B op Volle Toeren heeft Ali een zeer speciale ontmoeting. Samen met rapper Typhoon bezoekt hij Thé Lau. Lau is 30 jaar ouder en dus van een andere generatie dan Typhoon, de succesvolle rapper die onlangs twee Edison Awards won. Ondanks het grote leeftijdsverschil is er een duidelijke klik tussen de artiesten. Als eerbetoon maakt Typhoon samen met Ali een prachtige nieuwe versie van The Scenes allergrootste hit 'Iedereen is van de wereld'. Thé Lau geeft op zijn beurt een eigen interpretatie aan Typhoons nummer 'Hemel Valt'. Deze unieke samenwerking leidt tot een uiterst bijzonder resultaat.

Het Verhaal van Thé Lau & Afscheidsconcert (21.50 uur, NPO 3)
Vrienden, familie en collega-artiesten vertellen hierin het bijzondere verhaal van de zanger. Hoe begon zijn carrière, hoe ervaarde hij het succes van The Scene en hoe ging hij om met het naderende einde?

Aansluitend op Het Verhaal van zendt AVROTROS het afscheidsconcert uit dat The Scene op 17 juni 2014 gaf in HMH in Amsterdam. Nog één keer komen de klassiekers voorbij als Blauw en Iedereen is van de Wereld. Lau en de andere leden van The Scene worden op het podium onder meer bijgestaan door de artiesten Paskal Jakobsen, Lange Frans en Jacqueline Govaert.