Edwin Evers maakt jubileumuitzending Evers Staat Op van 15 uur

Edwin Evers maakt jubileumuitzending Evers Staat Op van 15 uur

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Op vrijdag 17 april bestaat het Radio 538-programma Evers Staat Op 15 jaar. Reden voor Edwin Evers en zijn team om dit jubileum van de ochtendshow op een originele manier te vieren. Van 's ochtends 6:00 uur tot 's avonds 21:00 uur gaan Edwin Evers, Rick Romijn, Niels van Baarlen en nieuwslezer Henk Blok 15 uur lang radio maken op Radio 538.

Samen met vrienden van de show zoals Frank en Ronald de Boer, blikken ze tijdens de radiomarathon terug op hoogtepunten uit 15 jaar Evers Staat Op. Er komen bijzondere gasten langs, er is live muziek en er wordt elk uur het Evers Staat Op-typetjes spel gespeeld. Tijdens deze Evers Staat Op marathonuitzending staat alles in het teken van het getal 15.

Edwin Evers vind de jubileum uitzending een groot feest. “Erg bijzonder om dit derde lustrum van ons radioprogramma te kunnen vieren met vrienden van de show met wie we al 15 jaar voor een lach in de morgen zorgen”, laat de radiomaker weten.

Sinds 2000 wordt het radioprogramma Evers Staat Op uitgezonden bij Radio 538, de allereerste uitzending van Evers Staat Op werd op 1 januari 1998 uitgezonden op 3FM. Door de vele imitaties van onder meer de broers Frank en Ronald de Boer, Johan Cruijff, Prins Bernhard en Rob de Tuinman groeide het programma uit tot de best beluisterde ochtendshow van de Nederlandse radio. Het arsenaal aan imitaties breidde zich uit met typetjes als Willibrord Frequin, Martin Gaus, Peter R. de Vries, Frans Bauer en Nico Dijkshoorn. En onlangs de boeren Geert en Mario van Boer Zoekt Vrouw.

Het radioprogramma van Edwin Evers heeft  vele prijzen in de wacht gesleept. In 1998 werd het verkozen tot het beste programma en in 1999 ontving Edwin Evers de Marconi Award voor beste radioman van het jaar. In 2006 won het programma Evers Staat Op de eerste Gouden RadioRing.

Daarnaast heeft Evers in 2009 tweemaal de prijs voor beste presentator ontvangen, zowel een Marconi Award áls een Zilveren Radioster. Afgelopen november 2014 ontving Edwin Evers de Marconi Oeuvre Award.

Bekijk het dossier van Edwin Evers op TVblik.nl/dossier/edwin-evers