Olcay Gulsen en Frank de Ruwe blazen vastgeroeste winkels nieuw leven in

Olcay Gulsen en Frank de Ruwe blazen vastgeroeste winkels nieuw leven in

Geschreven door Pieter Jongsma

Ze werken zich een slag in de rondte, maar kunnen hun hoofd nauwelijks boven water houden. Oudere winkeliers hebben het niet makkelijk; grote winkelcentra, het enorme aanbod aan webshops en hippe zaken trekken hun klanten weg.

het tweede seizoen van BNN’s Werk aan De Winkel schieten zakenvrouw Olcay Gulsen en creatief directeur Frank de Ruwe, de noodlijdende winkeliers te hulp.

Ze gaan onder andere naar een boetiek voor tweedehands spullen, een lunchroom en een erotische winkel. Met een creatief plan proberen ze de oubollige winkels af te stoffen en de verkoopcijfers te stuwen.

Olcay: ‘Wat we dit seizoen hebben beleefd is weer compleet anders dan het afgelopen jaar. Vaak konden we met eenvoudige, maar slimme maatregelen de ondernemers enorm vooruit helpen. Dat is ontzettend leuk om doen, zeker met Frank erbij. Ik denk dat we met deze serie het ondernemerschap ook voor de kijker begrijpelijker kunnen maken.’ Frank: ‘Met onze out-of-the-box ideeën zijn we kampioen in het op laten vallen van winkels en merken. Ons doel is de vastgeroeste ondernemers verder te helpen en volgens mij zijn wij daarin goed geslaagd.’

Als succesvolle zakenvrouw en eigenaresse van modeketen Supertrash weet Olcay waar ze het over heeft. Samen met Frank de Ruwe, oprichter en directeur van het jonge creatieve reclamebureau Natwerk, wordt een zakelijk en creatief plan opgesteld om de ondernemers te helpen. Een rigoureuze verbouwing en een vernieuwend concept moet de winkeliers weer wat lucht geven in deze tijden van crisis. In de eerste aflevering ontmoeten ze bloemist Marga uit Dordrecht. Na het plotselinge overlijden van haar man, staat zij er helemaal alleen voor met de zaak. Bloemen zijn haar grote passie, maar ze is creatief vastgelopen. Als ze de zaak moet sluiten, verliest ze in een korte tijd twee grote liefdes. Olcay en Frank zijn vastberaden dit met een slimme nieuwe aanpak te voorkomen.

Werk Aan De Winkel is vanaf 16 april iedere donderdag om 22.20 uur te zien bij BNN op NPO 1.
Bekijk Werk Aan De Winkel op TVblik.nl/werk-aan-de-winkel