Superkids één doel voor ogen: van hun passie hun carrière maken

Superkids één doel voor ogen: van hun passie hun carrière maken

Geschreven door Pieter Jongsma

 Tomeloze inzet, 22 uur per week trainen, geen kinderfeestjes of playdates met vriendjes en vriendinnetjes, ouders die bijna alleen maar taxichauffeur zijn en weekenden die altijd volledig in het teken staan van wedstrijden of trainingen.

Zo ziet het dagelijkse leven eruit van kinderen die er alles voor over hebben om van hun passie hun carrière te maken.

Op zeer jonge leeftijd weten deze talenten al precies wat ze willen worden en maken daar hele volwassen keuzes in. Johnny de Mol en Wendy van Dijk gaan in het nieuwe RTL 4-programma ‘Superkids’ op zoek naar deze kinderen om ze een serieus podium te bieden en zo misschien wel superkid van Nederland te worden. In de talentshow, te zien vanaf vrijdag 24 april, staan alleen kinderen met een gave waar je niet omheen kunt, talent dat verdient om door iedereen erkend te worden.

‘Superkids’ zet de spotlights op jonge, nieuwe Nederlandse talenten tussen de zes en veertien jaar. Van allerlei vormen van sport en muziek tot entertainment en dans, allemaal hebben deze kinderen maar één doel voor ogen: the best of the best worden in hun discipline. Epke Zonderland, Hans Klok, André Rieu, Igone de Jongh, Candy Dulfer en Timor Steffens opgelet, serieuze concurrentie is on the way. Deze superkids timmeren hard aan de weg en deinzen niet terug voor een flinke krachtmeting.

De vakjury, bestaande uit Dinand Woesthoff, Angela Schijf, Tijl Beckand en Carlo Boszhard, beoordeelt de optredens van deze bijzondere kinderen. Ook is er een 100-koppige publieksjury. Hierin zitten mensen met achtergrond en verstand van de verschillende disciplines en kunnen de talenten dus goed op waarde schatten.

De kijker thuis leert de jonge deelnemers goed kennen doordat ook de thuissituatie in beeld gebracht wordt. Heel Nederland is getuige van het harde werken en het strak geplande dagelijkse leven om zo, geheel volgens de wens van deze kinderen, aan de vele uren training te komen.

Het grootste kindertalent van Nederland gaat naar huis met een studiebeurs van maar liefst 25.000 euro.

'Superkids’ is ontwikkeld en geproduceerd door Talpa.
RTL 4, wekelijks vanaf vrijdag 24 april tussen 20.30 uur en 22.30 uur.

Bekijk Superkids op TVblik.nl/superkids