Recensie: Superkids

Recensie: Superkids

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Een unieke, bijzondere en vooral herkenbare talentenjacht''

 RTL 4 is een nieuwe talentenjacht rijker: Superkids! Deze nieuwe familieshow is te zien op de vrijdagavond. Het gat wat de TV Kantine en Alles Mag Op Vrijdag achterlieten wordt meteen goed opgevuld. Superkids is een mix van The Voice Kids en Holland's Got Talent.

Een bijzonder duo staan de kids klaar om hun bij te staan. Wendy van Dijk presenteert dit programma samen met Johnny de Mol. Dit is toch wel een bijzonder duo te noemen. Dit tweetal zag de kijker nog niet eerder. Normaal staat Martijn Krabbé naast Wendy klaar (onder andere ook in The Voice Kids).

Het werken met kinderen is voor Wendy dan ook niet geheel onbekend. In The Voice Kids stond ze de kandidaten ook al met raad en daad bij. Ook Johnny kan goed met kinderen omgaan. In het RTL 4 programma Syndroom stond hij, onder andere ook, kinderen bij. Dit duo lijkt dan ook bijzonder goed bij elkaar te passen. 

De jury

Een nieuwe talentenjacht vraag ook om een nieuwe jury. De jury bestaat een keer niet uit een Gordon, een Chantal Janzen of een Dan Karaty. De jury van Superkids bestaat uit: Carlo Boszhard, Dinand Woesthoff, Angela Schijf en Tijl Beckand. Deze vier samen zijn verrassend en zeker onderscheidend te noemen.

De jury heeft ook een andere rol dat in andere talentenjachten. Dit keer mogen alle vier de juryleden punten geven aan de kids die hun talent laten zien. Ook het publiek mag haar stem geven over de act van de kids. Die punten samen geeft een totaal beeld. Zijn de punten genoeg voor een volgende ronde?

Carlo Boszhard is iemand die zeker kijk heeft op talent. Jarenlang is Carlo zelf al op televisie te zien. De rol van jurylid heeft de presentator nog niet vaak gehad. In een ander RTL 4-programma, Comedy Kids, daar zat Carlo ook in de jury.

Dinand Woesthoff is een onbekende als jurylid. De zanger van de band Kane, heeft zeker kennis van muziek. Maar kan hij ook de Superkids beoordelen? Hij laat zien dat hij terecht achter de jurydesk zit. RTL 4 heeft hiermee een verrassende goede zet gedaan.

Angela Schijf is ook geen onbekende voor RTL 4. Jarenlang speelde Angela in Goede Tijden Slechte Tijden, de rol van Kim Verduyn. De actrice heeft niet veel ervaring als jurylid, toch neemt ze deze uitdaging graag aan. Ze is een bijzondere warme persoonlijkheid die een voor een stukje rust zorgt binnen de jury.

Tijl Beckand is ook een RTL 4 gezicht. Hij is wel dé verrassing van Superkids. Om Tijl in de jury te zien zitten, zal voor de kijker ook even wennen zijn. Deze 'grapjas' staat niet bekend om zijn serieuze kanten. Toch laat hij zien als jurylid dat hij zeker een serieuze kan heeft.

Deze vier samen vormt een sterke jury, een jury die in eerste instantie niet een typische jury is. Maar dat is een vooroordeel, zodra een act geweest is, laten de juryleden zien waarom zij juist achter de jurydesk zitten. Het is een bijzondere, maar zeker rechtvaardige jury. Dat heeft dit programma ook wel nodig.

''Unieke talentenjacht''?!

Deze talentenjacht lijkt misschien veel op anderen, maar is toch heel anders en uniek. Een talentenjacht speciaal voor kids die heel veel verschillende acts laten zien is zeker uniek te noemen. Wat dit ook bijzonder maakt is de manier waarop de kids geïntroduceerd worden.

Wendy en Johnny bezoek namelijk de kids thuis en nemen een verhaal met ze op. Voor het optreden krijgt de kijker al een beeld van de kids. Dit doen Wendy en Johnny bijzonder goed, de kids worden zo beter klaargestoomd voor de bewuste auditie.

RTL 4 blijft zich richten op talentenjachten. Na de finale van The Voice Kids is het de hoogste tijd voor deze talentenjacht, Superkids. Dit komt wellicht ook doordat Holland's Got Talent even in de ''ijskast'' staat. Een unieke, bijzondere en vooral herkenbare talentenjacht. Zo kan Superkids wel het beste omschreven worden.

Alles bij elkaar opgeteld maakt dit een leuke talentenjacht om te volgen. Het lijkt op het eerste oog veel op haar voorgangers, maar toch staat Superkids geheel op eigen benen. In een aflevering komen in totaal 10 acts aanbod. Van deze 10 gaan er 5 door naar een volgende ronde. Dit is ook nog niet eerder te zien geweest.

De kids weten bijna meteen waar ze aan toe zijn. Geen weken of maandenlang in spanning afwachten op de uitslag, vrijwel meteen weten ze of ze bij de laatste vijf acts zitten. Dit onderscheid Superkids van de andere talentenjachten. Wendy en Johnny bundelen hun krachten om de kids bij te staan.

Hier heeft RTL 4 duidelijk goed naar gekeken. Welk televisie duo past het best in dit programma en vooral waarom? Beide presentatoren zijn meelevend, tonen gevoel voor de kandidaten en leven mee met de kids die auditie komen doen. Samen met de vier juryleden zetten zij deze talentenjacht neer.

De talenten die in de eerste aflevering voorbij komen zijn heel afwisselend. Wat de kids gemeen hebben is dat zij allemaal passie ergens voor hebben. Die passie wordt beoordeeld door de jury en het publiek. Niet alleen zang, niet alleen dans, werkelijk alles kan voorbij komen. Dat maakt deze talentenjacht zeker de moeite waard om naar te kijken.

Superkids is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Superkids terug via TV Blik.