Peter van Bruggen terug op de radio in De Nieuws BV

Peter van Bruggen terug op de radio in De Nieuws BV

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Peter van Bruggen gaat weer radio maken krijgt een eigen rubriek in het BNN-VARA radioprogramma De Nieuws BV.  Vanaf 17 april komt hij wekelijks in De Nieuws BV langs met bijzondere observaties in de rubriek 'Pssssht'. Zijn nieuwe vaste plek is een paar minuten voor het lange nieuws van 13:00 uur.

Van Bruggen heeft al meer dan 30 jaar radio gemaakt. Hij maakte onder andere Het Weeshuis van de Hits en The Breakfast Club. In 2013 ging hij met pensioen maar kwam er achter dat een leven zonder radio niks voor hem is.

“Ik heb altijd minstens twee uur de tijd gehad om een punt te maken op de radio. Nu doe ik het in 2 minuten. Het is alsof ik opnieuw een vak moet leren. En dat doe ik graag!” Willemijn Veenhoven, die samen met Felix Meurders De Nieuws BV presenteert, vindt het maar een gek idee dat Peter van Bruggen voor het programma aan de slag gaat.

“Als kind van de jaren '80 en '90 ben ik qua radio echt opgevoed met Peter van Bruggen. Ik vind het een grote eer dat hij nu wekelijks in De Nieuws BV is te horen. Wat het helemaal bijzonder maakt is dat zijn 'Pssssht' niet in een radiohokje is te stoppen.”

De Nieuws BV is iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur te horen op NPO Radio 1.

Bekijk het dossier van Peter van Bruggen op TVblik.nl/dossier/peter-van-bruggen