GTST-blog: Wie vermoordde Ardil?! #samenvatting

GTST-blog: Wie vermoordde Ardil?! #samenvatting

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Wanneer Aysen (Dilan Yurdakul) en Jef (Bartho Braat) de bruiloft van Sjors (Inge Schrama) en Tim (Beau Schneider) verlaten gebeurd er iets vreselijks. Aysen en Jeff zien hoe Ardil (Juvat Westendorp) uit het raam van Boks valt.

Meteen wordt Ardil naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis krijgen Aysen en Maxime (Marjolein Keuning) erg slecht nieuws te horen. De val werd Ardil fataal, hij is aan zijn verwondingen overleden. Dan krijgt Aysen van een collega te horen dat het geen ongeluk was.

Ardil blijkt te zijn geduwd door iemand waardoor hij uit het raam is gevallen. Meteen gaat de politie van Meerdijk op onderzoek uit. Iedereen wordt verhoord door de politie. Heeft iemand iets gezien of gehoord? Ondertussen wordt het Anna (Barbara Sloesen) te heet onder haar voeten. Ze wil eerlijk zijn tegenover de politie. Maar Anton (Joep Sertons) houdt haar tegen. 

Door toeval is Anton achter Anna's geheime afspraak met Ardil gekomen. De drugskoffer neem Anton maar wat graag van Anna over. Deze koffer laat Anton op geheel eigen wijze verdwijnen, inclusief de inhoud. Het is moeilijk voor Anna om te doen alsof er niets aan de hand is. Zelf Wiet (Pip Pellens) weet van niets.

Voor Maxime breekt een moeilijke tijd aan. Eindelijk had ze weer eens geluk in de liefde. Dit geluk duurde maar kort, maar toch genoten Maxime en Ardil van elkaar. Door haar verdriet maakt Maxime een bijzondere tekening van Ardil. Deze tekening brengt ze langs bij Aysen.

Het geheim van Anna blijft aan haar knagen. Ze breekt en vertelt het hele verhaal aan Wiet. Ook Wiet overtuigd Anna ervan om dit geheim te houden. Niemand mag weten dat zij informatie heeft over Ardil. Met een lichte opluchting besluit Anna om haar mond te houden, totdat ze ineens oog in oog staat met Rox...

In totaal zijn er zes mogelijke daders. Deze zes 'verdachten' hebben allemaal een mogelijk motief. Wie zijn deze 'verdachten' en wat was hun motief om Ardil te vermoorden?

1. Daderprofiel: Rox

Ineens staat Ardil oog in oog met Rox, een oude bekende uit de drugswereld. Zij geeft hem een koffer met inhoud waar hij op moet passen. Aangezien hij geen goed verleden heeft is Ardil hier niet gerust over. Reden genoeg voor Ardil om de koffer te dumpen bij Anna. Lang blijft de koffer niet onopgemerkt. Anna’s oom Anton  komt er achter en is woedend.

Rox lijkt hoofdverdachte in deze moordzaak. Door het ontbreken van de koffer vol drugs kan Rox zo kwaad zijn geworden dat ze over ging tot de moord op Ardil. Ze kan natuurlijk ook iemand anders opdracht hebben gegeven. Dat Rox er achter zit, lijkt natuurlijk eenvoudig. Maar zit zij er ook daadwerkelijk achter?

2. Daderprofiel: Anton

Wanneer Anna met een koffer naar huis komt, is Anton meteen wantrouwend. Deze wantrouwen blijkt terecht te zijn. In de koffer zit drugs, afkomstig van Ardil. Nu kan Anna niets anders dan alles toegeven. Anton weet niet wat hij hoort, hij is woedend. Hij besluit dit ”probleem” zelf op te lossen. De drugs laat Anton op geheel eigen wijze verdwijnen. Hier weet Anna niets van en is op van de zenuwen.

Hier is Anton het in eerste instantie mee eens. Maar dan bedenkt hij zich plotseling, hij is ook mede betrokken bij deze zaak. Zijn baan als arts in het ziekenhuis staat op het spel. De twee zeggen niets tegenover de politie. Anna heeft haar conclusie al snel getrokken. Ze stelt Anton de vraag of hij Ardil geduwd heeft.

Anton wilde niet dat zijn gezin nogmaals problemen zou hebben met drugs. Hij wilde dit zelf oplossen, maar heeft hij het ook zelf opgelost? Heeft hij Ardil geduwd waardoor hij uit het raam is gevallen? De bewuste koffer is ondertussen verbrand door Anton, waardoor er bewijs verdwijnt…

3. Daderprofiel: Wiet

Een lange tijd heeft Wiet het idee dat haar vriendin, Anna haar bedriegt. De spanningen tussen Anna en Ardil lopen enorm hoog op. Dit merkt ook Wiet sterk op. Zouden Anna en Ardil nu echt een relatie hebben? Vinden zij elkaar leuk? Die vragen heeft Wiet en ze wil antwoorden. Zonder naar een uitleg te luisteren, wil Wiet het contact met Anna verbreken.

Steeds meer komen Anna en Ardil in de problemen. Dit ziet Wiet totaal anders, zij wil maar één ding: Anna terug winnen. Er kan een ruzie zijn ontstaan tussen Wiet en Ardil, waardoor er een worsteling ontstaan is. Door deze worsteling is Ardil uit het raam gevallen.

Wiet kan zo kwaad zijn geworden op Ardil dat ze over is gegaan op deze daad. De mogelijkheid dat Wiet er iets mee te maken heeft is groot. Ze was geen fan van Ardil en door hem zijn zij en Anna diep in de problemen gekomen. Dit alles bij elkaar kan er voor gezorgd hebben dat Wiet Ardil geduwd heeft.

4. Daderprofiel: Anna

Door het hele gebeuren rond de drugskoffer is Anna helemaal in paniek. De koffer is ontdekt door haar oom Anton. Die is op zijn beurt woedend op Anna. Opnieuw speelt drugs een grote rol binnen zijn gezin. Dit probleem lost Anton op geheel eigen wijze op.

De drugskoffer speelde een grote rol bij het mogelijke motief. Deze drugskoffer is door Anton inmiddels verbrand. Hoe het ook komt, Anna heeft belangrijke informatie die kan helpen in dit moordonderzoek. Deze belangrijke informatie besluit ze voor zich te houden.

De kans dat Anna ook daadwerkelijk iets met de moord op Ardil te maken heeft, lijkt elke dag kleiner te worden. Ze is meer in paniek over haar medeplichtigheid. Er is belangrijke informatie die Anna aan de politie zou moeten geven. Zelf is ze banger voor de mogelijke gevolgen daarvan. Anna loopt mogelijk gevaar, maar op welke wijze?

5. Daderprofiel: Thijs

Ardil en Thijs waren alles behalve vrienden. Het leek erop alsof Thijs doorhad wat voor type Ardil precies is. Als zijn zusje Sacha (Gaby Blaaser) korte tijd ontvoerd wordt, gaan er bij Thijs veel belletjes rinkelen. Hij heeft het vermoeden dat Ardil hier meer van weet.

Dit ontkent Ardil tegenover Thijs, hij weet er niets van. Toch weet Ardil hier wel degelijk meer van. Zijn kennis uit het verleden, Rox, dacht dat Sacha de vriendin van Ardil was en waarschuwde hem. Dit zorgde ervoor dat Thijs er alles aan zou willen doen om zijn zusje te beschermen.

Langzaam vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Thijs heeft sterke vermoedens dat Ardil met verkeerde zaken bezig is. Hij wil dan ook koste van kost zijn zusje beschermen tegenover Ardil. Deze ontmoeten tussen de beide heren kan wel eens gruwelijk uit de hand zijn gelopen. Heeft hij Ardil geduwd waardoor hij door het raam gevallen is?

6. Daderprofiel: Sjoerd

Dankzij de hulp van Sjoerd (Guido Spek) vertelt Aysen (Dilan Yurdakul) over haar verleden. Ze is gepest door haar broer Ardil en kon hier niet mee omgaan. Nu is ze zelf zo ver om met haar broer te praten hierover. Wekenlang komt het gesprek maar niet op gang.

In volledige paniek vraagt Ardil zelfs aan Sjoerd hulp. Kan Sjoerd hem drugs geven waar Rox genoegen meeneemt? Sjoerd laat Ardil zitten met zijn probleem en gaat woedend terug naar Aysen. Maar Sjoerd kan zijn teruggekomen om nogmaals met Ardil te praten.

Hij wilde het voor zijn vriendin opnemen. Is het gesprek tussen Sjoerd en Ardil zo uit de hand gelopen dat Ardil een duw kreeg van Sjoerd? Nu steunt Sjoerd zijn vriendin in alles. Hij gaat zelfs mee naar de uitvaart in Turkije. Kan Sjoerd er iets mee te maken hebben?

Conclusie:

Wie heeft Ardil vermoord én vooral waarom? Zijn drugsverleden heeft hem achtervolgd en kostte hem zelfs zijn leven. In totaal lijken er zes 'verdachten' te zijn, die allemaal een mogelijk motief hebben. De spanning in Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) is met deze moord helemaal terug. Zeker nu Rox achter Anna aanzit. Feit is dat de komende weken de spanning volledig terug is in GTST. Het antwoord op de vragen zullen (waarschijnlijk) nog even op zich laten wachten.

Goede Tijden Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik.