Echte Meisjes op de Prairie stelt teleur

Echte Meisjes op de Prairie stelt teleur

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het tv-programma Echte Meisjes op de Prairie met Patty Brard is dinsdagavond van start gegaan met 319.000 kijkers op RTL 5. Daarmee is het de minst bekeken aflevering uit de Echte Meisjes-serie tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Echte Meisjes op de Prairie is alweer het derde programma in de serie. Echte Meisjes in de Jungle trapte in maart 2011 af met 763.000 kijkers en Echte Meisjes Op Zoek Naar zichzelf begon een jaar later met 493.000 kijkers.

Direct voorafgaand aan de Prairie-show begon Samantha ‘Barbie’ de Jong met haar nieuwe soap Huisje Boompje Barbie. De première – vorige week was onder dezelfde titel slechts een compilatie van haar vorige shows te zien – trok 521.000 kijkers.

De vorige Barbie-soaps, Barbie’s Bruiloft en Barbie’s Baby, trapten af met respectievelijk 664.000 en 564.000 kijkers.

Huisje Boompje Barbie zat met een marktaandeel van 7,4 procent maar liefst 118 procent boven het laatste weekgemiddelde van RTL 5. Echte Meisjes zat daar 41 procent boven.

De grote winnaar op dinsdag was de Champions League-wedstrijd Manchester United – Real Madrid met 1,9 miljoen kijkers. De nummer twee op prime time was Africa (1,3 miljoen) en RTL 4 zat met Mijn Leven In Puin op 1,1 miljoen kijkers.

De top 25 best bekeken programma's vind je op onze kijkcijfers pagina.

© Mediacourant