Patty Brard op overlevingstocht met Realitysterren in 'echte meisjes op de prairie'

Patty Brard op overlevingstocht met Realitysterren in 'echte meisjes op de prairie'

Geschreven door Pieter Jongsma

Na een zware tocht door de jungle van Suriname en een spirituele zoektocht door Nepal, stuurt RTL 5 vanaf dinsdag 5 maart tien verse realitysterren naar weer een geheel andere wereld: De Prairie. De nieuwe, achtdelige reeks ‘Echte Meisjes op de Prairie’ speelt zich af op de uitgestrekte vlakten van Utah en wordt gepresenteerd door Patty Brard.

 

Onder leiding van Patty moeten de luxepaardjes zich met een kudde koeien dwars door het ruige landschap van Utah bewijzen als echte die hards. Onderweg worden ze getest op hun kracht, hun uithoudingsvermogen en kennis van het Wilde Westen. Verdeeld in twee teams nemen ze het wekelijks tegen elkaar op in een reeks hilarische Wild West proeven om te bepalen wie leeft in luxe en wie in primitiviteit.

 

Ook krijgen de teams elke week een geldopdracht. Welk team wint het meeste geld en gaat door naar de finale? De laatste twee ‘Echte Meisjes’ nemen het tegen elkaar op om uit te maken wie er naar huis gaat met maximaal 40.000 euro.

 

In de eerste aflevering komen Jill, bekend van ‘Oh Oh Europa ‘, Kim uit ‘In Love With Sterretje’, ‘Benelux’ Next Top Model’ Ovo en Claire uit ‘De Gouden Kooi’ als eerste aan op de prairie en worden al direct met een grote verrassing geconfronteerd. De andere vijf echte meisjes zijn … echte jongens!

 

Ricardo (‘De Gouden Kooi’), Joost (‘De Modepolitie’), Sunny (‘Take Me Out’), Gio (‘Oh Oh Cherso’) en Bram (‘Barbie’s Bruiloft’) voegen zich bij de meisjes tot de volgende onverwachte wending zich aandient.

 

Wie is het tiende meisje? Het blijkt de meest gevreesde realityster aller tijden te zijn: Michella. De Arnhemse, bekend van ‘Dames in de Dop’ en ‘Echte Meisjes in de Jungle’ deinst voor niets en niemand terug.

 

Hiermee is de toon gezet en staat iedereen op scherp. Helemaal wanneer hen duidelijk wordt dat zij hun prairietocht als ware cowgirls te paard moeten afleggen. Van een echte cowboy krijgen ze een spoedcursus zadelen en berijden, wat bij de een tot grote hilariteit leidt en bij de ander tot een gigantisch drama.

 

Wie is de sterkste? De meest slimme? Wie gaat er uiteindelijk met het prijzengeld vandoor? ‘Echte Meisjes op de Prairie’ houdt de kijker in spanning gedurende acht afleveringen boordevol ingewikkelde situaties, humor en gevaar.

 

‘Echte Meisjes op de Prairie’ is ontwikkeld en geproduceerd door Eyeworks.

 

Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf dinsdag 5 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur.