Kort nieuws: Popronde 2013, Indiestad en nieuw festival Zwolle

Kort nieuws: Popronde 2013, Indiestad en nieuw festival Zwolle

Geschreven door Pieter Jongsma

Popronde 2013 

De Popronde, het rondreizende muziekfestival dat elk najaar van half september tot en met half november plaatsvindt in tientallen steden in Nederland, heeft een recordaantal inschrijvingen.

Het festival heeft 1042 aanmeldingen van beginnende tot redelijk gevestigde acts zoals Audio Adam, Ed Struijlaart. De uiteindelijk selectie wordt op 1 mei bekend gemaakt. Voor de lijst met aanmelding kijk op www.popronde.nl

Indiestad 

Er zijn weer twee nieuwe namen bekend gemaakt voor Indiestad: Lord Huron (London Calling, zaterdag 25 mei) en Treetop Flyers (Paradiso kelder, dinsdag 21 mei). Eerder werd voor Indiestad onder anderen de namen, Jacco Gardner, Tom Odell en Beach Fossils bekend gemaakt. Indiestad is een klein festival in mei waarin verschillende internationale Indie bands/artiesten zich mogen presenteren aan het publiek.

Nieuw festival Zwolle 

Vrijdag 26 april wordt de debuuteditie gehouden van Akoestival Lentestemmen in Doepark Nooterhof, het groenste park van Zwolle. Naast muziek is er ook aandacht voor verhalen en gedichten. De voorverkoop start binnenkort via Hedon.

Chayah van Diermen, Juliette Veneman en Henk van Huisstede zijn de eerste namen. Dit alles in een huiselijke en intieme sfeer, met de artiesten op een podium van sloophout, verlicht door een schemerlamp, zittend op een bank uit de kringloopwinkel.