Registratie eerste editie Songfestival Sing Along op SBS6

Registratie eerste editie Songfestival Sing Along op SBS6

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Afgelopen vrijdagavond opende oud Songfestival-deelnemers Maggie MacNeal en Gerard Joling in de Ziggo Dome vol Songfestival-fans de allereerste editie van het Songfestival Sing Along. Maggie MacNeal en Gerard Joling zongen samen het Songfestival-nummer Amsterdam.

Tijdens de 2,5 uur durende Sing Along hebben de bezoekers genoten van een groot aantal oud-Songfestival-deelnemers. Internationale winnaars als Johnny Logan, De Britse band Brotherhood of Man en de Belgische Sandra Kim traden op tijdens de eerste editie van het Songfestival Sing Along.

Ook nationale Songfestival-artiesten traden op tijdens de Sing Along. De hits Hemel & Aarde, van Edsilia Rombley, Vrede, van Ruth Jacott en Alles heeft een Ritme, van Frizzle Sizzle werden door de Songfestival-fans in de Ziggo Dome in Amsterdam luidkeels meegezongen.

De Nederlandse zangeressen Marlayne Sahupala en Esther Hart vertolkte op geheel eigenwijze het Songfestival-nummer van dit jaar, Walk Along, waarmee Trijntje Oosterhuis dit jaar Nederland vertegenwoordigd op de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival.

De feestelijke avond werd in de Ziggo Dome groots afgesloten toen alle artiesten samen Waterloo van ABBA zongen, de grootste Songfestival-hit allertijden. SBS6 zendt vanavond, zaterdag 16 mei, de registratie uit van de allereerste editie van het Songfestival Sing Along in de Ziggo Dome.

Het is nog niet bekend of er een tweede editie komt van het Songfestival Sing Along. Op de vraag van Showbizznetwork of het al bekend is of er een tweede editie komt, antwoord een woordvoerder van de organisatie: “Nog niet. Dat zal uit de evaluatie moeten blijken.”

Het Songfestival Sing Along is vanavond om 23:00 uur te zien op SBS6.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival