NPO 1 en RTL4 mijden strijd met oudejaarsconferences

NPO 1 en RTL4 mijden strijd met oudejaarsconferences

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 1 en RTL4 mijden vanavond de strijd om de kijker met de oudejaarsconferences. Op NPO 1 verzorgt Marc-Marie Huijbregts vanaf 22:35 voor de eerste keer de oudejaarsconference, terwijl Guido Weijers al vanaf 20:40 uur te zien is met zijn derde oudejaarsconference op RTL4.

Ook SBS6 probeert de kijker op Oudejaarsavond te laten lachen. De tv-zender van John de Mol komt tegenover de oudejaarsconference van Guido Weijers met een proefaflevering van het nieuwe tv-programma Moppentappers, gevolgd door de show van theatergroep Caribbean Combo.

NPO 1

Tv-zender NPO 1 sluit het jaar inmiddels traditiegetrouw af met de populaire illusieshow MINDF*CK. AVROTROS zendt vanavond de theatershow MINDF*CK Live uit, waarmee illusionist en arts Victor Mids de kijker meeneemt in zijn wereld waar niets is wat het lijkt. Na MINDF*CK komt De Wereld Draait Door met een Oudejaarsavond-special, waarin de leukste momenten van de talkshow voorbijkomen.

Om 22:35 uur verzorgt Marc-Marie Huijbregts live vanuit Tilburg voor de eerste keer de oudejaarsconference, genaamd ‘Onderweg naar morgen’. Marc-Marie treedt in de voetsporen van onder andere Youp van 't Hek, Theo Maassen, Herman Finkers en Claudia de Breij. Om 23:50 uur wordt overgeschakeld naar NOS-nieuwslezeres Dionne Stax bij het Nationaal Aftelmoment bij De Hofvijver in Den Haag.

NPO 2 / NPO 3

NPO 2 brengt vanavond een hommage aan Annie M.G. Schmidt met de tv-registratie van het Annie M.G. Schmidt Gala vanuit Carré. Het wordt een avond vol herkenning met veel verrassingen en Loes Luca als leading lady. NPO 3 verzorgt een muzikale afsluiting van 2018 met de registratie van een concert van ABBA uit 1979 en de registratie van Het Muziekfeest van het Jaar met artiesten als Tino Martin en Gerard Joling.

RTL4

Cabaretier Guido Weijers verzorgt vanavond vanaf 20:40 uur vanuit het Oude Luxor Theater in Rotterdam voor de derde keer de oudejaarsconference op RTL4. Voor de cabaretier is er het afgelopen jaar veel veranderd, want hij komt mensen niet langer tegemoet. Het interesseert hem niet meer wat anderen van hem verwachten en stapt nu met zijn oudejaarsconference volledig uit zijn comfortzone.

Na de oudejaarsconference blikken Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink in de nieuwe oudejaarsshow Fout & Nieuw terug op het afgelopen jaar en testen zij de drie teams Jeroen van Koningsbrugge & Britt Dekker, Patty Brard & Ali B. en Martijn Koning & Geraldine Kemper op hun kennis over 2018. Om 23:54 uur schakelt RTL4 over naar Het Nationale Vuurwerk vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam.

RTL5 / RTL7 / RTL8 

Op RTL5, RTL7 en RTL8 gebeurt weinig spectaculairs. RTL5 zendt vanaf 20:30 uur Mannenharten 2 uit, gevolgd door de registratie van de muzikale fashionshow van het merk van Nikkie Plessen. RTL7 zendt een concert van Queen uit en RTL8 komt met de film Roald Dahl's Esio Trot en sluit het jaar muzikaal af met de Ladies of Soul. Om 23:54 uur schakelen alle RTL-zenders over naar Het Nationale Vuurwerk.

SBS6

SBS6 sluit 2018 af met een proefaflevering van het nieuwe tv-programma Moppentappers. In Moppentappers nemen René Froger, Leonie ter Braak en Najib Amhali het onder leiding van presentator Jeroen van der Boom tegen elkaar op om de beste mop te vertellen. De moppentapper die volgens het publiek de beste mop vertelt, krijgt een punt. Het publiek is niet alleen jury, maar mag zelf ook meedoen.

Om 21:30 uur zendt SBS6 de registratie van de nieuwe show van theatergroep Caribbean Combo uit. De theatergroep, bestaande uit Jandino Asporaat, Roué Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe, keerde in 2018 na zes jaar terug met een gloednieuwe show met mix van stand-upcomedy, theater, muziek en dans. SBS6 sluit het jaar af met hun vertrouwde late avond-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws.

Veronica / Net5

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van de Gijp mogen ook dit jaar niet ontbreken op Oudejaarsavond. De afgelopen jaren zond RTL7 op Oudejaarsavond de hoogtepunten van Voetbal Inside uit en ook hun nieuwe werkgever Veronica komt op de laatste dag van het jaar met een compilatie van Veronica Inside. Op Net5 presenteren Wietze de Jager en Airen Mylene de Sky Radio New Year Top 101.

Bekijk hieronder de programmering van NPO 1, RTL4 en SBS6:

NPO 1:

 • 20.35: Theatershow MINDF*CK Live
 • 21.35: DWDD Oud & Nieuw
 • 22.35: Oudejaarsconference Marc-Marie
 • 23.50: Nationaal Aftelmoment
 • 00.10: DWDD Oud & Nieuw (herhaling)

RTL4:

 • 20.09: Goede Tijden, Slechte Tijden
 • 20.40: Oudejaarsconference Guido Weijers
 • 22:30: Fout & Nieuw
 • 23.54: Nationaal Vuurwerk
 • 00.18: De Vrienden van Amstel LIVE!

SBS6:

 • 20.30: Moppentappers
 • 21.30: Jandino & friends: Carribean Combo
 • 22:30: Hart van Nederland
 • 22.55: Shownieuws
 • 00:10: Toppers in Concert 2018

Foto: Nick van Ormondt / Marc de Groot-Witman Kleipool / Bewerking door Showbizznetwork.nl