Trijntje in RTL Late Night na uitschakeling in halve finale

Trijntje in RTL Late Night na uitschakeling in halve finale

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Trijntje Oosterhuis is vanavond te gast in RTL Late Night. De Nederlandse-inzending van dit jaar schuift aan bij Humberto Tan om te praten over haar uitschakeling in de halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen.

Trijntje streed dinsdagavond in de eerste halve finale om een finaleplaats maar kreeg te weinig stemmen om door te gaan. In de uitzending van RTL Late Night van dinsdagavond zei Humberto al dat Trijntje waarschijnlijk de dag na haar optreden in de eerste halve finale aan zou schuiven bij de RTL4-talkshow.

Trijntje had met de talkshowhost afgesproken om, als zij de finale niet zou halen, een dag later haar verhaal te doen in RTL Late Night. Dit werd vandaag door het programma bevestigd. “En toen was het Songfestivalsprookje ineens over en uit. Geen grande finale voor Nederland dit jaar. Waar ging het mis? En ging het allemaal wel zoals Trijntje het had gewild?”, aldus de redactie van de talkshow. “Vanavond doet ze haar verhaal aan Humberto Tan in RTL Late Night én richt ze zich ook alweer op de toekomst met haar nieuwe album. Om de pijn wat te verzachten speelt ze vanavond exclusief haar nieuwe single!”, vervolgt het programma.

Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België wisten dinsdag wel een plaats te bemachtigen voor de finale. Trijntje is momenteel onderweg terug naar Nederland. Zojuist is Trijntje met de rest van haar team in de bus gestapt op weg naar het vliegveld. Vanaf het vliegveld in Wenen vliegt Trijntje naar Amsterdam.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night