NPO 3FM start 1 augustus met nieuwe programmering

NPO 3FM start 1 augustus met nieuwe programmering

Geschreven door Pieter Jongsma

Op 1 augustus 2015 start NPO 3FM met een nieuwe programmering. Daarin maken Timur Perlin en Rámon Verkoeijen op doordeweekse dagen het nieuwe lunchprogramma, brengen nieuwkomer Eva Koreman en Giel Beelen samen op de vrijdagavond de luisteraar in weekendstemming, gevolgd door Barend van Deelen en Wijnand Speelman tot middernacht.

Op zaterdag en zondag horen de 3FM luisteraars overdag achtereenvolgens de 3FM DJ talenten: Herman Hofman, Wijnand Speelman, Sander Hoogendoorn en Barend van Deelen. Annemieke Schollaardt gaat op zaterdag en zondag einde middag een nieuw programma maken. Eva Koreman doet dat in de vrijdagnacht en zaterdagavond, en 3FM DJ talent Saskia Weerstand doet dat op de zondagavond.

"Ik keek de afgelopen weken uit naar vandaag, de dag waarop Frank van der Lende start met zijn nieuwe middagshow, de dag waarop de doordeweekse 3FM avond nieuw klinkt met Domien Verschuuren, Roosmarijn Reijmer en Mark van der Molen," zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. "Ik kijk nu uit naar 1 augustus. Dan stroomt veel DJ talent dat we de laatste jaren hebben opgeleid door naar mooie plekken in de programmering: Sander Hoogendoorn, Wijnand Speelman, Saskia Weerstand, Barend van Deelen, Tomas Delsing en Herman Hofman."

Vooral in het weekend gaat 3FM talent aan de slag en ook de vrijdagavond en - nacht krijgt een nieuwe invulling. Bekende 3FM gezichten presenteren nieuwe programma's op belangrijke plaatsen in de programmering. Timur en Rámon maken een nieuw lunchprogramma, Giel Beelen gaat voor het eerst op 3FM een duo-show maken met Eva Koreman en Annemieke Schollaardt trakteert op zaterdag en zondag einde middag de luisteraar op veel goede nieuwe muziek en nieuws. Met het verder doorstromen van het huidige 3FM DJ talent komt er ook weer plaats voor nieuw talent in de nachtopleiding," aldus Mutsaers.

Dit is de nieuwe programmering:

Maandag tot en met vrijdag:
06-10 GIEL BEELEN (VARA)
10-12 MICHIEL VEENSTRA (NTR)
12-14 TIMUR & RÁMON (BNN)
14-16 PAUL RABBERING (KRO-NCRV)
16-18 FRANK VAN DER LENDE (BNN)

Maandag tot en met donderdag:
18-21 DOMIEN VERSCHUUREN (BNN)
21-00 ROOSMARIJN REIJMER (VPRO)
00-02 MARK VAN DER MOLEN (POWNED)

Vrijdagavond:
18-21 GIEL BEELEN & EVA KOREMAN (VARA)
21-00 BAREND & WIJNAND (AVROTROS/KRO-NCRV)
00-03 EVA KOREMAN (BNN)
03-06 JASPER LEIJDENS & ROB JANSSEN (AVROTROS)

Zaterdag en zondag overdag:
06-09 HERMAN HOFMAN (AVROTROS)
09-12 WIJNAND SPEELMAN (KRO-NCRV)
12-14 SANDER HOOGENDOORN (BNN)
14-16 BAREND VAN DEELEN (Zaterdag: Mega Top 50) (AVROTROS)
16-19 ANNEMIEKE SCHOLLAARDT (AVROTROS)

Zaterdagavond, zaterdagnacht:
19-21 SANDER HOOGENDOORN/THAT'S LIVE (BNN)
21-00 EVA KOREMAN (BNN)
00-03 TOMAS DELSING (VPRO)
03-06 HARM DEN BESTEN (BNN)

Zondagavond
19-21 SASKIA WEERSTAND (KRO-NCRV)
21-00 JORAM KAAT (EO)