'NPO 3FM gooit opnieuw programmering om'

'NPO 3FM gooit opnieuw programmering om'

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO 3FM gooit vanaf komende najaar mogelijk de programmering opnieuw om. Frank van der Lende staat zijn plaats af aan Mark van der Molen en Ramon Verkoeijen, Eva gaat naar het lunch tijdslot. Dat meldt Radiofreak.

Het jongeren station kampt al een lange tijd met teruglopende luistercijfers. Momenteel zijn Mark en Ramon te horen tussen 12:00 - 14:00 uur met het programma Mark + Ramon. In de nieuwe programmering neemt Eva Koreman de plek van beide heren over. Momenteel is Koreman nog te horen in het weekend.

De komst van Koreman in de dagprogrammering past in de discussie van de Publieke Omroep om meer vrouwen in de programmering te plaatsen. Een maand geleden sprak Roosmarijn Reijmer zich uit voor pleiten voor meer vrouwen op de radio. Ze vond dat er vrouwen in het Glazen Huis en in de dagprogrammering moesten komen. “Er is nu echt geen enkel excuus meer.”

Angelique Houtveen krijgt in de nieuwe programmering van 3FM de uren van Wijnand Speelman die momenteel te horen in tussen 14.00 - 16:00 uur. Dit meldt De Telegraaf. Momenteel is Angelique te horen in het weekend van 3FM, ze is sinds eind vorig jaar te horen op 3FM daarvoor werkte ze voor FunX.

NPO Radio 2 maakte vorige week de komst van Annemieke Schollaardt bekend die vanaf 1 september te horen is in de middag.

Foto: NPO 3FM