NPO gooit programmering NPO 3FM om
Bron: NPO

NPO gooit programmering NPO 3FM om

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

NPO 3FM komt vanaf april met een nieuwe programmering. Timur Perlin komt de zender versterken en Frank en Eva nemen de middagshow over. Lange tijd gingen er geruchten over het vernieuwen van de programmering, toch ontkende de NPO deze geruchten destijds. 

Timur Perlin presenteert vanaf april een nieuwe luchshow op de NPO-zender.  Timur Perlin: "Ik wil altijd daar zijn waar het avontuur is. 3FM is een spannende zender, met goeie en nieuwe muziek die nergens anders te horen is. Ik wil samen met mijn luisteraars plezier maken en verrassen". Timur Perlin blijft voorlopig zijn zondagochtendprogramma op NPO Radio 2 presenteren. Zijn uren op de zaterdag neemt vanaf april Emmely de Wilt (KRO-NCRV) voor haar rekening.

Ook in de middag horen luisteraars een fris geluid met het nieuwe duo Frank van der Lende en Eva Koreman in Frank & Eva: Welkom Bij De Club. De middagshow gaat een uur langer duren, van 16.00 tot 19.00 uur. Mark en Rámon schuiven door naar de vroege avond en zijn te horen van 19.00 tot 21.00 uur. Mark presenteert het programma tijdelijk alleen onder de naam ‘De Avonturen van Mark’. Als Rámon hersteld is, presenteren Mark en Rámon de show weer als duo.

Het ochtendprogramma van Sander Hoogendoorn duurt een uur korter. Sander Vriendentema is te horen van 06.00 tot 09.00 uur. Herman Hofman presenteert elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur het programma Twee Vier. Sagid Carter wordt de nieuwe stem van het programma 3voor12 tussen 21.00 en 00.00 uur. Ze neemt het stokje over van Eva Koreman die doorschuift naar de middag. Angelique Houtveen is van 16.00 tot 19.00 uur te horen in het het weekend. 

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Het voelt dubbel om in deze onzekere tijd de geplande versterking van 3FM te presenteren. Tegelijkertijd zijn we ook volop met het ‘nu’ bezig. Sander die Europa samenbrengt doordat 183 radiostations tegelijkertijd You'll Never Walk Alone draaien. Vrijdag steken we Nederlandse artiesten een hart onder de riem met de Klomp Top 100. En samen met FunX en KX Radio komt 3FM in actie tegen verveling onder thuiszittende jongeren. Met onze nieuwe programmering zijn we als eigenzinnige zender een toevoeging aan het radiolandschap, nu én straks. Dat Timur voor 3FM kiest, vind ik fantastisch. Hij is een radiomaker in hart en nieren en past ontzettend goed bij de zender.”