SBS6 zoekt moppentappers

SBS6 zoekt moppentappers

Geschreven door Sebastiaan Boers

In een nieuw SBS6 programma wordt gezocht naar de leukste moppentappers. Grappige mensen met een leuke mop maken meteen kans op € 250,-. ''Ben jij de leukste thuis, op je werk of in de kroeg? Krijg jij met jou moppen iedereen aan het lachen? Heb jij altijd de aller-,aller-, allerleukste en laatste moppen paraat? Heb jij dus simpelweg de lach aan je kont hangen?'' laat SBS op haar website weten.

Iedereen die zichzelf hierin herkent kan zich aanmelden voor dit nieuwe programma. Er zal dan een waar moppenbattle gehouden worden. Wie is de beste moppentapper van 2015? Het aanmelden is heel eenvoudig: maak een filmpje waarin je een leuke mop verteld en je maakt kans op serieus veel geld. Via de officiële website van dit programma kunnen alle grapjassen van Nederland zich aanmelden.

Het aanmelden was nog nooit zo leuk. Er valt namelijk wat te winnen en dat is zeker geen grap. Onder de ingezonden filmpjes verloot SBS maar liefst vier keer € 250,-. Als het filmpje in de smaak valt, dan nodig de commerciële zender de makers uit naar de studio om de mop te komen vertellen. 

Het aanmelden kan nog tot 20 juni 2015. Alleen de aanmeldingen die op tijd binnen komen maken kans op de prijs. ''Wees er dus op tijd bij'', laat SBS weten op haar website. Wie heeft de leukste mop? Wie kent iemand die leuk moppen kan vertellen? Doe SBS en heel Nederland dan een plezier en geef diegene dan nu op!

Dit programma doet een beetje denken aan een ander SBS programma, Wie heeft de leukste?!. In Wie heeft de leukste?! vroeg SBS aan de kandidaten een filmpje mee te nemen naar de studio. Mensen in het publiek mochten stemmen op het leukste filmpje. De keuze per ronde bestaat uit drie filmpjes van drie kandidaten. Maar als een filmpje niet leuk is, volgde een eliminatie.

Die eliminaties deden weer denken aan Beat It, waarin Gerard Joling en Jan Smit op een pijnlijke manier afscheid namen van verschillende zangeres of zangeressen. Wie dit nieuwe programma zal gaan presenteren is nu nog niet bekend. Ook wanneer het programma op televisie te zien zal zijn, is ook nog onbekend.

Bekijk Wie heeft de leukste terug via TV Blik.

Lees ook de ''Recensie: Wie heeft de leukste''.