Demi en Nora afgevallen in halve finale K3 Zoekt K3

Demi en Nora afgevallen in halve finale K3 Zoekt K3

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Nederlandse Demi en de Vlaamse Nora hebben vrijdagavond K3 Zoekt K3, de zoektocht naar de opvolgster van Josje, Kristel en Karen, moeten verlaten tijdens de halve finale. De Nederlandse Klaasje, Jindra en Lisa en de Vlaamse Lauren, Hanne en Marthe staan in de grote finale.

Klaasje, Jindra, Lisa en Demi, Nora, Lauren, Hanne en Marthe streden vrijdagavond tijdens de derde liveshow van de zoektocht naar de nieuwe K3 om een plek in de finale van volgende week, vrijdag 6 november. De zes meiden wisten zich vorige week te plaatsen voor de halve finale.

De acht overgebleven meiden moesten in de halve finale optreden met gastartiesten. Lauren en Klaasje traden op met singer-songwriter Janieck Devy, Marthe en Jindra met de Spaans-Duitse zanger Alvaro Soler, Demi en Hanne met het duo R. City en Lisa en Nora met zanger Koen Wauters.

De jury, bestaande uit de huidige K3 en Studio 100-baas Gert Verhulst, kozen Lauren en Klaasje en Marthe en Jindra uit als de twee beste groepen waar vervolgens op gestemd kon worden door de mensen thuis. Lauren en Klaasje kregen de meeste stemmen en waren daarmee de eerste finalisten.

Jindra, Lisa en Demi, Nora, Hanne en Marthe moesten vervolgens een solonummer zingen. De afgelopen week konden de mensen thuis via de website van K3 Zoekt K3 opgeven welk nummer de K3 Zoekt K3-kandidaten moesten zingen tijdens hun solo opdracht in de halve finale.

Na de solonummers mochten de mensen thuis weer stemmen op hun favoriete kandidaat. De Vlaamse Marthe kreeg de meeste stemmen en waar daarmee als derde door naar de finale. Nadat de lijnen weer waren gesloten moesten Josje, Kristel en Karen de laatste drie namen noemen.

Josje maakte als eerste bekend dat de Nederlandse Jindra ook in de finale staat, Karen volgde haar met de naam van de Vlaamse Hanne en Kristel sloot het rijtje af met de naam van Lisa. Dat betekent dat de Nederlandse Demi en de Vlaamse Nora K3 Zoekt K3 vlak voor de finale moeten verlaten.

Klaasje, Jindra, Lisa, Lauren, Hanne en Marthe hebben een plaats bemachtigd in de grote finale van K3 Zoekt K3 van volgende week. De zes overgebleven kandidaten zullen volgende week in de grote finale van K3 Zoekt K3 strijden om een van de drie plekken in de populaire meidengroep K3.

Hoeveel Nederlanders er vrijdagavond naar de halve finale keken wordt zaterdagochtend bekend. De meeste lezers van Showbizznetwork.nl keken naar K3 Zoekt K3 op SBS6. In een poll op Twitter lieten 67% van de stemmers weten naar K3 Zoekt K3 te kijken, de andere 33% keek naar The Voice of Holland.

Bekijk K3 zoekt K3 op TVblik.nl/k3-zoekt-k3