Telekids presenteert: De mega blubber power race

Telekids presenteert: De mega blubber power race

Geschreven door Sebastiaan Boers

RTL 8 en Telekids brengen een oude televisie hit terug op televisie. De mega blubber power race was een onderdeel van Telekids. Carlo Boszhard en Irene Moors presenteerden Telekids jaren samen. Iedereen wilde maar wat graag meedoen aan de leukste spelletjes voor kinderen op televisie.

Dit moet ook presentator Patrick Martens gedacht hebben. Hij zorgde er samen met Telekids voor dat De mega blubber power race terug is op televisie. De eerste  aflevering, die slechts 8 minuten duurde, was zaterdagmiddag rond 15.45 uur te zien op RTL 8.

Echt een kijkcijferkanon was het niet te noemen. Slecht 5.000 mensen keken naar de ''come-back'' van dit programmaonderdeel van Telekids. Kort voordat De mega blubber power race begon, keken er rond 15.00 uur nog zeker 24.000 mensen naar Dragons Riders of Berk, ook te zien op RTL 8. 

De opnames van De mega blubber powerrace waren in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Heel veel kinderen wilden dit van dichtbij meemaken. De Mega Stormbaan en Harry de Hengst (de schrik van elke cowboy) kwamen weer als vanouds voorbij.

Een echt succes is niet nog niet, maar wat niet is kan nog komen. Het is pas net begonnen en wie weet kijken er naar een volgende aflevering wel meer mensen. Aan het enthousiasme van Patrick ligt het zeker niet. Hij staat zijn mannetje wel tussen alle oude onderdelen van Telekids.

Naast de eerste afleveringen, zullen er nog twee afleveringen te zien zijn. Op zondag 19 juli zendt Telekids opnieuw De mega blubber power race uit om 15.13 uur. De derde aflevering zal te zien zijn op zaterdagmiddag 22 augustus rond de klok van 15.15 uur. Ook deze twee afleveringen zijn te zien bij Telekids op RTL 8.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Meer informatie over De mega blubber power race is hier te vinden.