Sinterklaasjournaal begint aan zestiende seizoen

Sinterklaasjournaal begint aan zestiende seizoen

Geschreven door Daniël Schalk

Dieuwertje Blok presenteert vanaf vanavond voor de zestiende keer Het Sinterklaasjournaal. De NTR doet vanaf vanavond, tot en met 5 december, verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van Sinterklaas in Nederland.

Het Sinterklaasjournaal ziet er dit jaar een stuk anders uit. Zo keert Dolores Leeuwin niet terug als verslaggever en zijn ook Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer gestopt met het NTR-programma. Blok blijft wel gewoon en neemt weer de taak van presentatrice vanuit de studio op zich.

De presentatrice wordt bijgestaan door Jeroen Kramer, die dit jaar wederom verslag doen vanaf verschillende locaties vanuit het hele land, waaronder vanuit Maassluis en het Grote Pietenhuis. Het is niet bekend of verslaggever Dolores vervangen zal worden in het nieuwe, zestiende seizoen.

Aankomende zaterdag, 12 november, komt Sinterklaas samen met zijn Pieten aan in Maassluis in Zuid-Holland. Het Sinterklaasjournaal zal uitgebreid verslag doen van de landelijke intocht. Dieuwertje presenteert zaterdag vanaf 12:00 uur een extra live-uitzending over de intocht op NPO Zapp.

Ook bij kinderzenders Nickelodeon en RTL Telekids kan je niet om Sinterklaas heen. Nickelodeon komt dit jaar met Op weg naar Pakjesavond - Problemen in het Pakjeshuis, het vervolg van Op weg naar pakjesavond. RTL Telekids komt met de gloednieuwe serie Sint en co: de verdwenen sleutel.

Het Sinterklaasjournaal is van 9 november t/m 5 december om 18:00 uur te zien op NPO Zapp.

Bekijk Het Sinterklaasjournaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal