K3 en Studio 100-baas in vakjury K3 Zoekt K3

K3 en Studio 100-baas in vakjury K3 Zoekt K3

Geschreven door Daniël Schalk

Karen, Kristel en Josje nemen dit najaar zelf, samen met Studio 100-baas Gert Verhulst, plaats in de vakjury van K3 Zoekt K3. K3 en Verhulst krijgt hulp van een 100-koppige publieksjury. Van de ruim 6000 inschrijvingen uit Nederland en België hebben honderd de pre-audities overleefd.

Tijdens de grote auditieshows zitten twee jury’s klaar om de meisjes te beoordelen. De 100-koppige publieksjury is als eerste aan zet. Zij zijn opgedeeld in vier groepen, bestaande uit 25 kinderen, 25 vaders, 25 moeders en 25 grootouders. Zij bepalen of de kandidaat doorgaat naar de vakjury.

Pas als drie van de vier tribunes oplichten, schuift het indrukwekkende decor open en zetten de kandidaten hun auditie voort voor Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst. Voor de meiden die geen meerderheid van stemmen van de publieksjury krijgen, houdt het avontuur meteen op.

Het laatste woord in de auditieronde is voor Gert, Karen, Kristel en Josje. Zij beslissen of de kandidaat ook daadwerkelijk doorgaat naar de volgende ronde van de tv-show K3 Zoekt K3. Om daarin te slagen, moeten minstens drie van de vier vakjuryleden overtuigd worden.

“De stem van de publieksjury is een erg belangrijke stem, dat spreekt voor zich. Zij zijn tenslotte degenen die de nieuwe K3’tjes in hun hart moeten sluiten, dus we willen hun mening zeker horen”, zegt Studio 100-baas Gert Verhulst over zijn nieuwe jury-klus.

Hij vervolgt: “Er rust ook een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de publieksjury: zij zijn immers de eersten die beslissen of een kandidate al dan niet mag doorgaan naar de vakjury. Een verantwoordelijkheid die ze heel toegewijd nemen, ik ben zelfs verbaasd over hoe streng de publieksjury vaak uit de hoek komt”, aldus Verhulst.

De Studio 100-baas vind het wel goed dat de publieksjury zo streng is voor de kandidaten van K3 Zoekt K3. “Maar dat moet ook, want het is niet niks wat er op het spel staat bij deze zoektocht. De drie winnaressen wacht immers een hele drukke, maar mooie carrière!”

Karen, Kristel en Josje zijn erg blij met de publiekjury, die voor hun een groot hulpmiddel is. “We vinden het super dat we bij de selecties hulp krijgen van een publieksjury. Het is erg belangrijk voor ons om te horen wat er leeft bij de kinderen, maar  zeker ook bij de vaders, moeders en de grootouders”, aldus K3.

De drie meiden vervolgen: “Ons publiek heeft voor ons altijd op de eerste plaats gestaan, dus hun stem is wel degelijk belangrijk voor ons. En aangezien de vaders, moeders en grootouders uiteraard ook vaak meeluisteren naar onze muziek en steevast present zijn op onze shows, lijkt het ons erg logisch dat ook zij hun inbreng hebben.”

K3 Zoekt K3 is dit najaar te zien op SBS6

Bekijk K3 zoekt K3 op TVblik.nl/k3-zoekt-k3