Tweede Steve Jobs film

Tweede Steve Jobs film

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In januari komt er een nieuwe film over Steve Jobs. Steve Jobs is co-founder van Apple en heeft gewerkt bij Pixar. Bij Apple is hij jarenlang CEO geweest. Steve Jobs overleed in 2011.

Steve Jobs isgeboren in 1955. Op 3 januari 1977 maakte hij de eerste Apple computer en nu is Apple 1 van de grootste bedrijven van de wereld. Steve Jobs was een bijzondere man omdat hij allemaal gekke trekjes heeft. Zo draagt hij altijd een spijkerbroek met een zwarte coltrui en had hij een salaris van 1 dollar per jaar. Z’n aandelen waren in 2006 daarentegen wel goed voor 646,6 miljoen dollar, omgerekend zo’n 480 miljoen euro.

In 2013 is er al eens eerder een film geweest over Steve Jobs genaamd Jobs. Deze film brak niet door bij het grote publiek en kan als flop-film worden beschouwd. De IMDB-rating van het grote publiek is dan ook maar een matige 5,9.

Deze keer is het een verfilming van de biografie die gemaakt is van Steve Jobs. Het boek was geschreven door Walter Isaacson. Het verhaal is vervolgens een beetje aangepast door de scenarist is Aaron Sorkin. Aaron Sorkin is onder andere bekend door de televisie serie The Newsroom en de documentaire/speelfim The Social Network.

De film wordt geregisseerd door Danny Boyle. Danny Boyle is onder andere bekend door Trainspotting, 127 Hours en Slumdog Millionaire. Voor het werk in Slumdog Millionaire heeft hij in 2008 een Oscar gekregen.

De hoofdrol (Steve Jobs) wordt vertolkt door Micheal Fassbender die onder andere bekend is door zijn rol in X-men en Fish tank. Joanna Hoffmann word gespeeld door Kate Winslet. Hoffman was een lid van het officiële Mac-team en van het NeXt-team.

De film is 21 Januari 2016 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier een aflevering van WNL over Jobs uit 2013