SBS6 vanavond volledig in het teken van MH-17

SBS6 vanavond volledig in het teken van MH-17

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS 6 staat vanavond volledig in het teken van de ramp MH-17, in een speciale uitzending van Hart van Nederland en een documentaire van Jessica Villerius. Vanuit verschillende perspectieven wordt de impact belicht die deze ramp heeft op betrokkenen.

Zowel nabestaanden, als deskundigen die toentertijd ter plaatse waren, kijken terug op de ramp. Vanavond is de Hart van Nederland-special MH17: Het dorp dat zes mensen verloor bij SBS6 te zien om 20.30 uur, gevolgd door de MH17-documentaire: werken op de rampplek om 21.30 uur.

Een jaar geleden stortte toestel MH17 van Malaysia Airlines neer in Oekraïne. Bij deze ramp kwamen bijna 300 mensen om het leven, waaronder een gezin met vier kinderen. Het dorpje Neerkant, waar dit Brabantse gezin woonde, was geschokt door dit onvoorstelbare nieuws. In de Hart van Nederland-special: MH17: Het dorp dat zes mensen verloor spreekt verslaggever Berith Senders met mensen uit hun omgeving; hartsvrienden van de ouders en de kinderen, de buren van het gezin, een juf, klasgenootjes en de burgemeester van het dorp vertellen hoe zij omgaan met het verlies.

MH17: werken op de rampplek
Na de Hart van Nederland-special wordt de MH17-documentaire: werken op de rampplek uitgezonden, waarin professionals als politie, Justitie en Defensie aan het woord komen. Ook journalisten en fotografen die als eerste op de rampplek arriveerden, vertellen wat zij daar aantroffen. De professionals zochten dag in, dag uit naar menselijke resten om alle 193 overleden Nederlanders te identificeren. Politie Commissaris Michiel Marchand: “Dat was het enige wat telde. We moesten en zouden iedereen identificeren. Dat is op twee na gelukt. Naar die laatste twee wordt nog altijd gezocht.”

Hart van Nederland-special
MH17: Het dorp dat zes mensen verloor
Vanavond om 20.30 uur bij SBS6

Documentaire
MH17: werken op de rampplek
Vanavond om 21.30 uur bij SBS6