Laatste radio-uitzending Gerard Ekdom op NPO 3FM

Laatste radio-uitzending Gerard Ekdom op NPO 3FM

Geschreven door Daniël Schalk

Gerard Ekdom is vandaag voor het laatst te horen op jongerenradiozender NPO 3FM. De DJ, bij het grote publiek vooral bekend door Het Glazen Huis van 3FM Serious Request, verlaat de radiozender voor een nieuw ochtendprogramma, genaamd Ekdom in de Ochtend, op NPO Radio 2.

Ekdom begint over ruim twee maanden, op maandag 5 oktober, bij zijn nieuwe werkgever, maar neemt vandaag eerst nog afscheid van de radiozender waar hij 17 jaar geleden begon. “Ik heb bij 3FM een belachelijk toffe tijd gehad”, liet de DJ weten nadat hij zijn vertrek aankondigde.

“17 TOP-jaren waarin ik alles uit de zender heb gehaald wat ik maar kon bedenken. En 3FM uit mij. Maar het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière”, aldus Ekdom. De ‘nieuwe stap’ in het leven van Gerard is zijn lunchshow verruilen voor een ochtendprogramma.

Gerard is niet de enigste die bij NPO 3FM vertrekt. Onlangs zijn Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vertrokken bij de jongerenradiozender. Het duo, dat vrijdag 29 mei afscheid nam van NPO 3FM, begint maandag 17 augustus op de commerciële radiozender Radio 538 aan een nieuw avontuur.

Ekdom moest door het vertrek van Coen en Sander kiezen tussen de middagshow op 3FM of een ochtendprogramma op NPO Radio 2. Radiozender 3FM wou Gerard namelijk op de plek van Coen en Sander hebben. “Ik had nu ook de middag van 3FM kunnen doen”, vertelde de DJ onlangs.

Hij wees het aanbod van 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers af. “Dat zou dan misschien voor twee jaar zijn. Ik doe het niet, stick to the plan. Ze moeten daar nieuw talent neerzetten”, zei hij afgelopen maart in het AD. “Uiteindelijk heb ik mijn gevoel gevolgd”, vervolgt de DJ die voor NPO Radio 2 koos.

Gerard Ekdom zal zeker gemist worden bij NPO 3FM. Vooral bij 3FM Serious Request zal de DJ veel gemist worden. Ekdom zat maar liefst acht keer in het Glazen Huis, waar hij een week lang niet mocht eten en een week lang radio moest maken voor de stille ramp van 3FM Serious Request.

Ondanks het vertrek naar NPO Radio 2 zal het grote publiek hem nog wel bij grote evenementen zien. Zo presenteert Ekdom op vrijdag 16 oktober een speciale avond voor Guus Meeuwis in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam waar Guus ook de NPO Radio 2 Prijs in ontvangst neemt.

Daarnaast is Gerard aan het einde van het jaar ook te horen tijdens de Top 2000, het jaarlijkse radio-evenement van NPO Radio 2 met de beste muziek aller tijde. Met de Top 2000 sluit de radiozender elk jaar het jaar feestelijk af en opent het tegelijktijdig ook met een groot muzikaal feest.

De laatste Effe Ekdom is straks (31 juli) tussen 12:00 uur en 14:00 uur te horen op NPO 3FM

Ekdom in de Ochtend is vanaf maandag 5 oktober, tussen 6 uur en 9 uur, te horen op NPO Radio 2