Gerard Ekdom van 3FM naar Radio 2

Gerard Ekdom van 3FM naar Radio 2

Geschreven door Pieter Jongsma

Gerard Ekdom komt naar BNN-VARA! Dat heeft Gerard zojuist bekend gemaakt in zijn middagprogramma Effe Ekdom van de AVROTROS op 3FM.

De radio-dj zal het NPO Radio 2-programma tussen 6 en 9 uur overnemen van Sander de Heer. De startdatum is nog niet bekend.

Tessel van der Lugt, hoofd Radio BNN-VARA: 'Met een doorgewinterde muziekliefhebber als Gerard hebben we een waardige opvolger gevonden voor Sander de Heer in de ochtend op NPO Radio 2. Sander heeft dit acht jaar met ongelooflijk veel passie gedaan, waarvoor we hem enorm dankbaar zijn. Maar het laatste jaar krabte hij zich ook wel eens achter de oren over hoe lang hij zijn wekker nog op dit tijdstip wilde zetten. Met Gerard hebben we de gedroomde kandidaat voor de job. Ik weet zeker dat de luisteraars van Radio 2 hem heel snel in de armen sluiten.'

Gerard Ekdom: 'Ik heb bij 3FM een belachelijk toffe tijd gehad. 17 TOP-jaren waarin ik alles uit de zender heb gehaald wat ik maar kon bedenken. En 3FM uit mij. Maar het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Een geweldige kans om op Radio 2 een compleet nieuwe ochtendshow te gaan doen, een avontuur waar ik erg veel zin in heb.'

Na de nodige los-vaste uurtjes heeft Gerard Ekdom sinds 2001 zijn eigen vaste plek op 3FM. Lange tijd presenteerde hij elke werkdag tussen 10 en 12 uur Nederlands eigen muziekinstituut Arbeidsvitaminen, maakte hij de Freaknacht en blies hij iedereen de werkweek uit met Ekstra Weekend. Sinds 2010 is hij tijdens de lunch te horen met Effe Ekdom. In al die jaren was hij een vaste bewoner van Het Glazen Huis.