Laatste uitzending Effe Ekdom op vrijdag 31 juli

Laatste uitzending Effe Ekdom op vrijdag 31 juli

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

NPO 3FM-DJ Gerard Ekdom presenteert op vrijdag 31 juli de laatste uitzending van zijn radioprogramma Effe Ekdom. Ruim twee maanden later, op maandag 5 oktober, begint Ekdom aan zijn nieuwe ochtendprogramma Ekdom in de Ochtend bij zijn nieuwe werkgever NPO Radio 2.

Afgelopen maart maakte Gerard Ekdom bekend te vertrekken bij de jongerenradiozender NPO 3FM. De radiopresentator ruilt NPO 3FM en zijn omroep AVROTROS in voor NPO Radio 2 en BNN-VARA. Ekdom gaat op de radiozender een nieuwe ochtendshow presenteren tussen 6 uur en 9 uur.

Gerard noemde zijn 17 jaar bij NPO 3FM eerder al 17 topjaren. “Ik heb bij 3FM een belachelijk toffe tijd gehad. 17 TOP-jaren waarin ik alles uit de zender heb gehaald wat ik maar kon bedenken. En 3FM uit mij. Maar het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière”, aldus Ekdom.

Niet alleen Gerard verlaat NPO 3FM. Afgelopen vrijdag presenteerde Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de laatste uitzending van De Coen en Sander Show op NPO 3FM. Het inmiddels oud-3FM-duo heeft de radiozender van de Publieke Omroep ingeruild voor het commerciële Radio 538.