Jeremy Clarkson maakt nieuw autoprogramma voor Amazon

Jeremy Clarkson maakt nieuw autoprogramma voor Amazon

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Jeremy Clarkson gaat samen met zijn voormalige Top Gear-collega’s Richard Hammond en James May een nieuw autoprogramma maken voor Amazon. De nieuwe show met de voormalige presentatoren van het populaire Top Gear moet volgend jaar te zien zijn bij Amazon Prime.

Clarkson werd eerder dit jaar ontslagen door de BBC nadat hij een producer aanviel. Richard en James lieten daarna weten niet met Top Gear verder te willen zonder Jeremy “Het voelt alsof ik van een tweedekker in een ruimteschip ben gestapt”, laat Jeremy Clarkson weten over zijn overstap.

Uitvoerend producent Andy Wilman, die jarenlang betrokken was bij Top Gear, verhuist met de drie presentatoren mee naar Amazon. De naam van het nieuwe autoprogramma van Jeremy, Richard en James is nog niet bekend. Het nieuwe Amazon-programma gaat binnenkort in productie.

BBC gaat overigens wel door met het autoprogramma Top Gear, dat sinds 2002 door Clarkson, Hammond en May werd gemaakt. Chris Evans neemt de presentatie van Top Gear op zich. De nieuwe presentator is zelf een groot autoliefhebber en heeft bij BBC een contract voor drie jaar getekend.

Bekijk Top Gear op TVblik.nl/top-gear