Veronica zendt nieuwste seizoen Top Gear uit

Veronica zendt nieuwste seizoen Top Gear uit

Geschreven door Pieter Jongsma

Seizoen 22 van Top Gear, waarvan de opnames zijn stopgezet vanwege controversieel gedrag van presentator Jeremy Clarkson, wordt binnenkort uitgezonden bij Veronica.

Dit is niet de eerste calamiteit rondom Clarkson. De Top Gear-heren werden eerder al Argentinië uitgezet, vanwege een rel rondom hun nummerbord dat naar het Falkland-conflict zou verwijzen.

Nu bekend is dat BBC heeft besloten het contract met Clarkson te ontbinden, lijkt dit het allerlaatste seizoen van Top Gear met Clarkson. Of James May en Richard Hammond, de andere twee presentatoren, het programma willen voortzetten, wordt later bekend. Wellicht betekent het ontslag van Clarkson het einde van het succesvolle Top Gear. Het nieuwste en voorlopig laatste seizoen van Top Gear is vanaf 10 april wekelijks op vrijdag om 21:30 uur te zien bij Veronica.

Seizoen 22 van Top Gear bevat zeven afleveringen in plaats van de beoogde tien.
Top Gear is al jarenlang een wereldwijd succes, het best verkochte BBC format met meerdere spin-offs. Inmiddels hebben miljoenen mensen petities getekend in een poging het programma en de controversiële presentator te redden. Momenteel zendt Veronica herhalingen uit van Top Gear op de vrijdagavond.

Bekijk Top Gear op TVblik.nl/top-gear