Showbizznetwork weekoverzicht - week 13 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 13 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren het Eurovisie Songfestival, Top Gear, Frank van der Lende en Ruben Nicolai in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 13.

Trijntje Oosterhuis treedt als vierde op tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Nederland is al vierde geplaats voor de halve finale op dinsdag 19 mei. Voor Nederland is België aan de beurt en na Nederland staat Finland op het Europese podium. De eerste halve finale wordt afgetrapt door Moldavië, die als eerste aan de beurt is.

Hans Klok, Edsilia Rombley en Euvgenia Parakhina vormen de jury van het nieuwe SBS6-programma We Are Family. In het nieuwe SBS6-programma treden jonge kinderen op samen met een familielid. De opnames van de nieuwe zaterdagavondshow van SBS6 zijn momenteel in volle gang. We Are Family wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder.

Ruben Nicolai gaat aan de slag bij RTL4. De presentator heeft dinsdag een driejarig contract getekend bij RTL Nederland. “Ik ben BNN dankbaar voor 10 geweldige jaren en ga vanaf nu met heel veel plezier, enthousiasme én trots vol aan de bak bij RTL”, laat Ruben Nicolai weten na het tekenen van zijn contract bij de familiezender.

Toine van Peperstraten en Jan Joost van Gangelen gaan voor SBS de Champions League presenteren, dat denkt Jack van Gelder. SBS wou eerst Van Gelder binnen halen als presentator maar volgens de NOS-presentator is SBS een samenwerking met FOX aangegaan. “Het is mijn verwachting dat Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten dat gaan presenteren bij Veronica”, aldus Van Gelder.

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson is ontslagen bij de BBC. De presentator werd twee weken geleden geschorst nadat hij producent Oisin Tymon had uitgescholden en geslagen. Clarkson had al meerdere waarschuwing gehad. BCC startte na het schorsen van de presentator een onderzoek, aan de hand van dat onderzoek ging de BCC afgelopen dinsdag in gesprek. De tv-zender besloot Clarkson te ontslaan.

Nance Coolen keerde vorig jaar terug op televisie met het RTL4-programma Familie Gezocht maar heeft naast Wie Doet De Afwas? nog een nieuw programma te pakken. Nance presenteert vanaf midden juni de nieuwe vrijdagavondshow Staatsloterij: Puur Geluk. Het nieuwe programma van Nance wordt een feelgoodprogramma waarin de presentatrice voor geluksmomenten zorgt.

Willem Holleeder wilde misdaadverslaggever Peter R. de Vries laten vermoorden, dat heeft de zus van Holleeder laten weten. Holleeder wilde de misdaadverslaggever laten vermoorden omdat hij aangifte had gedaan van bedreiging en vanwege het gedoe rond de verfilming van Heineken ontvoering. “Ik lig er niet zo wakker van. Hoort erbij. Anders had ik bij Libelle moeten werken”, liet De Vries weten.

Frank van der Lende is de opvolger van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. “Frank van der Lende is een jonge en interessante radiomaker, een groot muziekliefhebber en hij gaat een verrassend, nieuw middagprogramma maken”, liet 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers vrijdag weten. Frank is vanaf 1 juni iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur te horen met zijn nieuwe programma Frank<3.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Boer Zoekt Vrouw sluit seizoen af met 4,3 miljoen kijkers, Studio 100 wil moslima in nieuwe samenstelling K3, RTL5 met nieuwe realityserie Toni & Tony: Zo Vader Zo Zoon en Jochem van Gelder wint met Kitsch of Kassa van RTL4.