Piet Paulusma: ‘SBS en ik willen met elkaar door’

Piet Paulusma: ‘SBS en ik willen met elkaar door’

Geschreven door Daniël Schalk

Het contract van weerman Piet Paulusma bij SBS loopt aan het einde van dit jaar af, maar SBS en de weerman gaan wel met elkaar door. “Het is nu zo, SBS hoort bij mij en ik bij SBS. En we hebben de intentie afgesproken dat we met elkaar doorwillen”, zegt Paulusma in De Perstribune.

De weerman zei eind vorige maand in het AD dat hij er het komende jaar wel even tussenuit wil. Meteen werd gedacht Piet een sabbatical zou nemen, maar dat spreekt hij nu tegen. “Ik wil volgend jaar, wanner ik 20 jaar bij SBS ben, even twee weken met het hele gezin even op vakantie.”

“Voor de rest hou ik werkvakanties”, vervolgt 58-jarige televisieweerman in het radioprogramma van Omroep MAX. In het AD vertelde hij vorige maand dat, wanneer hij een werkvakantie heeft, een voice-over van SBS6 het weerbericht voorleest, dat door zijn weerbedrijf wordt aangeleverd.

Showbizznetwork heeft onlangs aan SBS6, waar Piet in de jaren negentig zijn grote doorbraak beleefde, gevraagd of het contract van de weerman wordt verlengd. De televisiezender heeft tot op heden nog niet gereageerd op de mogelijke verlenging van het aflopende contract van Paulusma.